Trabzon'da DEAŞ operasyonunda 2 tutuklama

TRABZON'da, sosyal medya üzerinden DEAŞ terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve terör örgütü adına faaliyette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si, tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Trabzon'da DEAŞ operasyonunda 2 tutuklama
Trabzon'da DEAŞ operasyonunda 2 tutuklama
GİRİŞ 30.04.2019 17:32 GÜNCELLEME 30.04.2019 17:32

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medya üzerinden DEAŞ propagandası yaptıkları ve terör örgütü adına faaliyette bulundukları tespit edilen kişilere yönelik harekete geçti, operasyon düzenlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından tespit edilen eve düzenlenen baskında, şüpheliler Ö.Y., E.U., Ş.Y.K., A.S. ve A.Z.N. gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları evde yapılan aramalarda ise 27 bin 850 dolar, 2 bin 350 euro, 20 bin 175 TL, örgütsel dokümanların bulunduğu dijital materyaller ve 'sallama' olarak tabir edilen 1 kesici alet ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A. S. ve Ö. Y., 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi