OHAL başvurularının 70 bini karara bağlandı

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından bugüne kadar 5 bin 250'si kabul, 65 bin 156'sı ret olmak üzere 70 bin 406 başvuru karara bağlandı.

OHAL başvurularının 70 bini karara bağlandı
OHAL başvurularının 70 bini karara bağlandı
GİRİŞ 03.05.2019 10:49 GÜNCELLEME 03.05.2019 10:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, OHAL  kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararname (KHK) hükümleriyle tesis edilen,  kamu görevinden çıkarma, öğrencilik bursunun kesilmesi, emekli güvenlik  personelin rütbelerinin alınması ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin  başvurular karara bağlanıyor.

Bu kapsamda, kurumlardan intikal eden personel dosyaları, mahkeme  dosyaları ve eski başvurularla birlikte toplam 470 bin evrakın tasnif, kayıt ve  arşivleme işlemi tamamlandı.

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan KHK'lar ile 125 bin 678 kamu  görevinden çıkarma, 3 bin 213 rütbe alma, 270 yurt dışı öğrencilikle ilişiği  kesilme, 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatma olmak üzere toplam 131 bin 922 tedbir  işlemi gerçekleştirildi.

Komisyona 3 Mayıs itibarıyla yapılan başvuru sayısı 126 bin 120 oldu.  Komisyon tarafından 5 bin 250'si kabul, 65 bin 156'sı ret olmak üzere toplam 70  bin 406 başvuru karara bağlandı. Komisyon, 55 bin 714 başvurunun incelenmesine  devam ederken, görev kapsamına girmeyen 2 bin 500 başvuru hakkında ön inceleme  kararı verdi.

Açıklamaya göre, komisyon kararları tebliğ edilmek üzere kişilerin en  son görev yaptığı kurumlara teslim ediliyor. Başvurusu kabul edilen kişilerin  atama işlemi, ilgisine göre en son görev yapılan kurum ve Yükseköğretim Kurulu  Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

Komisyon kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde  Hakimler ve Savcılar Kurulunca belirlenen Ankara idare mahkemeleri nezdinde  ilgilinin en son görev yaptığı kurum veya kuruluş aleyhine iptal davası  açılabiliyor.

Başvurucular, Komisyon internet adresindeki "OHAL Komisyonu Başvuru  Takip Sistemi" uygulaması üzerinden Komisyona yapılan başvuruların safahatı ve  kararın sonucu hakkında bilgi edinebiliyor.

Komisyon, haftada bin 200 civarında başvuru hakkında  bireyselleştirilmiş ve gerekçeli karar veriyor.

YORUMLAR 2
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemelerin hakkında takipsizlik ve beraat verdikleri veya haklarında adli işlem yapılmasına gerek duymadıkları KHK ile ihraç olanların büyük bir kısmı Ohal komisyonu tarafından göreve iade edilmemiştir, edilmiyor.Bu mu adalet?Dilerim bu konuda meclis devreye girer,bir yasa ile bu hukuksuzluk giderilir.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    OHAL komisyonun başvurusunu kabul ettiklerinin çoğuda artık aramızda olmayanlar yani vefat edenler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı