Ali Yerlikaya kimdir? Yeni İBB başkanı Ali Yerlikaya nereli ve kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 23 Haziran'a kadar İBB Başkanı olarak göreve vekalet edeceğini açıklamasının ardından Ali Yerlikaya'nın biyografisi büyük merak konusu oldu. Peki Ali Yerlikaya kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte hakkında öne çıkan bilgiler...

Ali Yerlikaya kimdir? Yeni İBB başkanı Ali Yerlikaya nereli ve kaç yaşında?
Ali Yerlikaya kimdir? Yeni İBB başkanı Ali Yerlikaya nereli ve kaç yaşında?
GİRİŞ 10.05.2019 09:36 GÜNCELLEME 10.05.2019 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşam İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi konusunda karar verdikten sonra Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası da iptal edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 23 Haziran'a kadar İBB Başkanlığı'na vekalet edeceğini belirtti. Erdoğan, Yerlikaya'nın göreve başladığını da ifade etti.

 

 

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

11 Ekim 1968 senesinde dünyaya gelen Ali Yerlikaya aslen Konyalıdır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezunu olan Ali Yerlikaya 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı. Evli ve dört çocuk babası olan Yerlikaya şuanda İBB Başkanlığı'na vekalet ediyor.

 

 

Felahiye, Erzin, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 30 Kasım 2007 tarihinde Şırnak, 13 Mayıs 2010 tarihinde ise Ağrı Valiliği'ne atanmıştır. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Tekirdağ Valisi olarak atanmıştır. 19 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Gaziantep Valiliğine atanmıştır. 2018 yılı Ekim ayında yayınlanan kararname ile İstanbul valiliğine atandı.

YORUMLAR 2
  • berkan 4 yıl önce Şikayet Et
    hayirli olsun
    Cevapla
  • Fikri ELALDI 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ve ala buradan Adalet kalkınma partisi görevlilere başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞANA teşekkürlerimi sunarım.31 Mart 2019 seçimlerindeki oylarımıza sahip çıkmak için sarfetmiş oldukları çabalar için teşekkürler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor