Öcalan'ın Cem Özdemir'i çıldırtan mesajları

8 yıl sonra avukatlarıyla görüşen teröristbaşı Abdullah Öcalan kamuoyuna bir duyuru yayımladı. Teröristbaşı Öcalan'dan ılımlı mesajlar gelmesi Türkiye düşmanlığıyla tanınan Cem Özdemir'i de küplere bindirdi. Hızını alamayan Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da hedef tahtasına koymaya çalıştı. Öcalan'ın mesajı farklı yorumlara sebep olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm süreci iddialarına son noktayı koydu.

Öcalan'ın Cem Özdemir'i çıldırtan mesajları
Öcalan'ın Cem Özdemir'i çıldırtan mesajları
GİRİŞ 07.05.2019 18:01 GÜNCELLEME 08.05.2019 09:13
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Dün terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın avukatlığını yürüten avukatlar yaptıkları açıklama ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'la 2 Mayıs'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

 

 

PKK liderinin avukatları, görüşme sonrası Öcalan'ın bir mesajını kamuoyu ile paylaştı.

Öcalan'ın avukatları tarafından kamuoyu ile paylaşılan beyanı şu şekildeydi;

 

 

"İçinden geçtiğimiz tarihi süreçte derin bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır.

Sorunların çözümünde her türlü kutuplaşma ve çatışma kültüründen uzak, demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç vardır.

Türkiye'nin ve hatta bölgenin sorunlarını, başta savaş olmak üzere, fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz.

İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamında Suriye’deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak; içinde bulundukları konumun, durumun Suriye'nin bütünlüğü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır. Bu bağlamda Türkiye'nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır.

Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak konumlara taşıracak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz. Bizim için onların akli, fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üstündedir. Ayrıca en anlamlı yaklaşımın zihinsel ve ruhi duruşun geliştirilmesiyle bağlantılı olduğuna inanıyoruz.

Bizlerin İmralı’daki duruşu, 2013 Newroz Bildirgesinde belirttiğimiz ifade tarzının daha da derinleştirerek ve netleştirerek sürdürme kararlılığındadır.

Bizim için onurlu bir barış ve demokratik siyaset çözümü esastır.

İmralı'daki duruşumuz nedeniyle merak eden, tavır koyan herkesi saygıyla anarken yüksek bir teşekkürü de borç biliriz."

HAİN CEM ÖZDEMİR RAHATSIZ OLDU SALDIRIYA GEÇTİ

Türkiye düşmanlığıyla tanınan Yeşiller Partisi'nin eski Eş Başkanı ve Federal Meclis üyesi Cem Özdemir, bu mesajdan rahatsız olunca Twitter'dan yaptığı açıklamada,"İstanbul'da seçimin mağlubu Erdoğan, önce avukatlarının Öcalan'ı ziyaretlerine onay verdi sonra da seçimi iptal ettirdi. Kürt seçmenden oy beklentisinde ve muhalefeti de bölmek istiyor. Ama Kürtler satılık değil. Otoriter Erdoğan ve AKP'nin panik hali hissedilebiliyor" dedi.

​Özdemir konuyla ilgili bir başka tweetinde ise, "Demokrasi, sonuç kendi istediğin şekilde çıkıncaya kadar seçimlerin tekrarlanması anlamına gelmez. Erdoğan'ın İstanbul'da hareket alanı kalmadı. Bu tam da 'tilki ulaşamadığı üzüme koruk der' deyimine uyuyor" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEKRAR ÇÖZÜM SÜRECİ YOK

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili Ak Parti Grup toplantısı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

FAHRETTİN ALTUN DA YALANLADI: YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ YOK

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan da bir değerlendirme geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "Yeni bir çözüm süreci yok. Bu bir prosedür. Biz düşünce ve görüşlerimizde netiz. Bizim SDG'ye bakışımızda en küçük değişiklik yok. ABD'liler kendi görüşlerini yansıtıyor" dedi.

Altun, Öcalan'ın YPG'ye mesajı için ise "Doğrudan talimat vermesi Türkiye'nin PKK ile YPG ve SDG arasında bağ olduğu tezini güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 44
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu GAVUR CEM, sen alaman milletvekili değil misin? senin türkiye ile tayyip ile ne işin olur. git gavur vatanın için çalış... başka işin yok mu?
    Cevapla
  • sevinç 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam gündemi takip ediyor , militanlarına görev verip dışarıyı yönetiyor. Şaşırıyorum valla bu ne rahatlık. Bu adamın konuşmayı bile unutmuş olması lazımdı.
    Cevapla
  • büyükdoğu 4 yıl önce Şikayet Et
    öcalan 2013 mektubunda da buna benzer ifadeler kullandı velakin dağ kadrosu ve ypg talimata uymadı çünkü ipleri batı ve abd nin elinde. yani artık örgütte öcalan'ı ipleyen yok. inşallah bunu hdp ye oy verenlerde fark eder.
    Cevapla
  • kul ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bizlere bunların mahşerdeki hallerini gösterse de ne hale geleceklerini bir görsek
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi bu caninin ne dedigi bizi ilgilendirmiyor haber yapilmasin ikincisi daha gecen hafta sehit verdik terör cocuklari vurdu ücüncüsü cözüm sürecinde teröristler iceri sizdi hendekler kazdi saldirdi cok sehit verdik teröristlerle hic bir anlasma yapilmaz sadece mücadele edilir pkk ypg pjak tak neyse sdg de aynisidir kürt halkinin bir kismi zaten akp ye oy veriyor türkiye düsmani cem özdemir dedigi sacmaliktir onuda haber yapmaya deymez almanya türkiye düsmanlarini meclise doldurmustur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor