Bakanlıktan sıkı takip! Artık geçit verilmeyecek

Çocukları ve gençleri intihara sürükleyen oyunlar artık sıkı takipte. İmzalanan protokol ile çocuklar siber tehditlerden korunacak.

Bakanlıktan sıkı takip! Artık geçit verilmeyecek
Bakanlıktan sıkı takip! Artık geçit verilmeyecek
GİRİŞ 08.05.2019 06:22 GÜNCELLEME 08.05.2019 08:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birçok çocuğun hayatını karartan “Momo” ve “Mavi Balina” gibi internet oyunlarına karşı beş bakanlık harekete geçti. İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Millî Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları “Güvenli İnternet Güvenli Gelecek Protokolü” imzaladı.

Bu kapsamda çocuklar, eğiticileri ve aileleri internetin güvenli kullanımı konusunda bilinçlendirilecek. Protokol doğrultusunda, değişik yaş gruplarına özel, bilimsel temellere dayanan ve içeriği itibarıyla çocuklarda sanal tehditlere ilişkin özendirme oluşturmayacak şekilde farkındalık artırıcı eğitim programları hazırlanacak. Bu programlar, çocuk gelişimcileri ve çocuk psikologları başta olmak üzere, akademik çevrenin desteğiyle gerçekleştirilecek. Eğitimlerin çocuklara uygun iletilmesi ve eğitici kaynaklı risklerin asgari düzeye indirilmesi için öncelikle eğiticilere eğitim verilecek. Eğitimler, Millî Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da gençlik merkezleri, öğrenci yurtları ve ülkenin en ücra köşelerine kadar ulaştırılacak. Bu sayede sanal tehditlere karşı tedbirlerin bilinirliği artırılacak.

Oluşturulacak yürütme kurulu vasıtasıyla çocuklara yönelik yeni tehditlerin ortaya çıkması durumunda hızla karar alınarak gerekli adımlar atılacak. Ayrıca eğitimlerle geleceğin yetişkini olan çocukların, siber güvenlik bilincine sahip olması ve bu sayede çevrimiçi dolandırıcılık gibi siber suç türlerinin mağduru olma olasılıklarının azaltılması da hedefleniyor.

 

 

YORUMLAR 2
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir uygulama olmuş..
    Cevapla
  • mehmet çerçi 4 yıl önce Şikayet Et
    oyun kaldirin çocuklarin cani yanmasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu