CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında Ekrem İmamoğlu'nun İBB tabelasına T.C ibaresini eklediğini söyleyip Bahçeli'ye 'bu da sana kapak olsun' diye çirkin ifadelerde bulunmuştu. Bu çıkış sonrası akıllara Kılıçdaroğlu'nun 2015 yılında PKK'ya yakınlığı ile bilinen IMC televizyonunda söylediği sözler geldi. Kılıçdaroğlu, katıldığı programda anayasanın 2. ve 3. maddelerini değiştireceklerini söylemişti.

Programın bu bölümünü paylaşan sosyal medya kullanıcıları, Kılıçdaroğlu'nun çirkin ifadelerine kendi sözleriyle cevap verdiler.

ANAYASANIN O MADDELERİ NE ANLAMA GELİYOR?

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

Değiştirilemeyecek hükümler

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Devrim ÖZİSLAM 10.05.2019 12:01
    TÜRKİYEDE T.C plakası eklenemezse burasının TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLDUĞUNU bilmeyecek kadar cahil mi bu EĞİTİMLİ AYDIN KOYUN SÜRÜLERİNİZ. CHP demek istismar demek. Türkiyede her kurumun başına TC yazmanın anlamsızlığı ve cehaleti kadar bir davranış yoktur. Bunu bile siyasete alet edenlerin EĞİTİM SEVİYELERİNİN düştüğü durum içler acısıdır. Kime gösteriştir bu? zaten burası türkiye cumhuriyeti. TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN RAHATSIZ OLAN TÜRKİYEDE YAŞAMAZ. T.C YAZDI DİYE İNSAN NİYE RAHATSIZ OLSUN. İmamaoğlu bunu yapmakla çokmu büyük bir iş yapmış? Bence BAHÇELİDEN ÇOK CHP içindeki Kürtçü ve Ermenilere kapak olmuş. Bunu yine yanlış bilgilendirmişler.
  • Turuncu 09.05.2019 23:03
    bunları görmüyorlarmı yeterince anlatılamıyormu mesela bilbordlar ne güne duruyor
  • HIDIR BUDUR 08.05.2019 14:53
    MEVLANA : Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol...
  • vatandaş 08.05.2019 14:46
    hep merak ettik bu adama mikrofon vermeden evvel ne içiriyorlar diye
  • Hasan 08.05.2019 14:39
    Kılıçdaroğlu'ndan bu memleket birşey beklemesini
Daha fazla yorum görüntüle