O görüntüler ile ilgili yeni gelişme!

Atatürk Havalimanında başörtülülere ilgili sosyal medyada paylaştığı bir videoda Bülent Kökoğlu hakkında, ’’halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

GİRİŞ 08.05.2019 13:24 GÜNCELLEME 08.05.2019 16:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanında başörtülülere ilgili sosyal medyada paylaştığı bir videoda Bülent Kökoğlu hakkında, ’’halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.     

 

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Bülent Kökoğlu’nun facebook profilinden 28 Mart 2019’da bir video yayınladığı, Kökoğlu’nun alınan ifadesinde profilin kendisine ait olduğunu ve şikayete konu videoyu profilinde yayınladığını kabul ettiği belirtildi.     

Sanık Kökoğlu’nun kendisini çekerek paylaştığı videoda, bir konuşma yaptığı, bu konuşmada, başörtülülerle ilgili sözler söylediği belirtilen iddianamede, sanığın beyanlarında halkın bir kesiminin dini değerleri nedeniyle aşağılandığının görüldüğü değerlendirilmesinde bulunuldu.     

 

 

İddianamede, sanık Bülent Kökoğlu’nun ‘’halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.     

Davanın duruşması önümüzdeki günlerden Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Kökoğlu'nun Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çektiği videoya ilşkin “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturması ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülüyor.     

Atatürk Havalimanında çektiği ve sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı videoda, Bülent Kökoğlu, başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.      

Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği de kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, konunun önemi ve yasada öngörülen cezanın üst sınırını dikkate alarak, Kökoğlu’nun ”cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından tutuklanmasına hükmetmişti.      

YORUMLAR 13
  • alihanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel işte ..terket ülkeyi sende kurtul..bizde kurtulalım...
    Cevapla
  • arda 4 yıl önce Şikayet Et
    1 yıl ne ya dalgamı geçiyor bunlar
    Cevapla
  • İSMAİL HAKKI UZUN 4 yıl önce Şikayet Et
    geldiği yer belli izmir
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    asıl gerici sizin gibi insanlardır atatürk bu ülkeyi kapalı kadınlarıyla imanlı erkekleriyle bu ülkeyi savundu.savaş çıksa ilk kaçacak delik arayan sizin gibi insanlar olur
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    aman allahım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi