AYM'den 'Ayşe Çelik' kararı!

Anayasa Mahkemesi, Kanal D'de yayımlanan "Beyaz Show" programındaki ifadeleri nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkum edilen Ayşe Çelik'in, ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

AYM'den 'Ayşe Çelik' kararı!
AYM'den 'Ayşe Çelik' kararı!
GİRİŞ 10.05.2019 01:01 GÜNCELLEME 10.05.2019 03:20
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan öğretmen Ayşe Çelik hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iddianame düzenlenmişti. İddianamede, Kanal D'de 8 Ocak 2016'da yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu ''Beyaz Show'' programına canlı yayında telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik'in Doğu'daki olaylarla ilgili yaptığı konuşmada, "terör örgütü propagandası" yaptığı öne sürülmüştü.

 

 

Hakkında açılan dava sonucunda, Çelik, "PKK terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği" gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karara yapılan itirazlardan sonuç alınmaması üzerine Çelik'in avukatı, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

 

 

Anayasa Mahkemesi, Ayşe Çelik'in, Anayasa'nın 26. maddesinin birinci fıkrasında güvence altına alınan "ifade özgürlüğü hakkının" ihlal edildiğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme, kararın bir örneğini, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti. Ayşe Çelik'e, 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine de karar verildi.

Cezaevinde bulunan Ayşe Çelik'in, avukatı aracılığı ile sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, infazın durdurulması talebinde bulundukları bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Adana 01 4 yıl önce Şikayet Et
    toplum dernek stkler vakıflar eliyle hızla bozuluyor.kafalar beyinler yıkanıyor. geçmiş olsun. öğretmenlerin de kahir ekseri.bunun gibi düşüncelere sahip. faceden anlarsınız durumu
    Cevapla
  • soner 4 yıl önce Şikayet Et
    içimiz temizlenmeli açık açık pkk övücülüğü var birde ödüllendir hayret sen buna ibretlik bir ceza ver birdaha böyle kimse haddini aşmasın..
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi pkk yımı meşrulaştırıyor acaba, bizde onları Allah a şikayet ederiz...
    Cevapla
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    gariban kimsesiz vatandaş en ufak olayda içeriye, ama medyatik ve açık bir bayan oldu mu suç işleyen salıverin gitsin..ne güzel adalet..
    Cevapla
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Öğretmense ve hala görevden alınmadıysa YAZIKLAR OLSUN bize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!