Videolar bulundu! DEAŞ drone ile saldıracaktı

Suriye’den İstanbul’a gelen iki DEAŞ’lı teröristin drone kullanarak saldırı planladığı belirlendi. Yakalanan DEAŞ’lılar hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Videolar bulundu! DEAŞ drone ile saldıracaktı
Videolar bulundu! DEAŞ drone ile saldıracaktı
GİRİŞ 10.05.2019 07:56 GÜNCELLEME 10.05.2019 07:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul’da drone’la saldırı planı yapan iki DEAŞ’lı terörist yakalandı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz aylarda Suriye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistanlı iki DEAŞ üyesinin Türkiye’ye döndüklerini belirledi.

İki şüphelinin insansız hava aracı ‘drone’ kullanma tekniklerini öğrenerek yapılacak olan bir saldırıda drone kullanacaklarına dair bilgi notu da güvenlik kaynaklarıyla paylaşıldı.

Söz konusu istihbarat üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin İstanbul’da drone kullanarak bir saldırı planladıkları bu amaçla drone eğitim videosu izledikleri belirlendi.

VİDEOLAR BULUNDU

Bu tespitlerin ardından ‘Mustafa’ kod Rüstem Abluz ile ‘Zayiti’ kod İlyas Abdülaziz yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 380 çeşit av fişeği kartuşu, 2 adet dipçiksiz av tüfeği ve 1’den 10’a kadar numaralandırılan üzerinde Arapça yazılar bulunan dökümanlar ele geçirildi.

Şüphelilerden ele geçirilen dijital verilerin incelemesi sonucunda, drone yapımı ve uçurulmasına ait videolar da ele geçirildi. 2 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçu kapsamında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yenişafak

YORUMLAR 3
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    15 yıl ne arkadaş . Bu ülkenin istikbaline vatandaşlarına kim kast etmiş ya da etme hazirligindaysa müebbet yemeli .
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    düşmanların tek kontrol yeri var abd pkk sı pyd si chp si daeşi tek yerden yönetiliyor
    Cevapla
  • Uzman Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak hele! Madem öyle neden Türkiye deki Amerikan üsleri hala vızır vızır işliyor,bu üslerden pkk'ya silah getiriliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada