Evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur? Doğal yollarla karıncaları kovma yöntemleri

Özellikle sıcak yaz aylarında pek çok ev hanımının aklını kurcalayan en önemli konulardan birisi de ‘’karıncalardan nasıl kurtulurum’’ sorusudur. Hassas bir konu olduğu için hem karıncalara zarar vermemek, hemde yaşam alanlarımızdan uzaklaştırmak için neler yapılır? İşte karıncalardan kurtulma yöntemleri...

Evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur? Doğal yollarla karıncaları kovma yöntemleri
Evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur? Doğal yollarla karıncaları kovma yöntemleri
GİRİŞ 21.05.2019 10:36 GÜNCELLEME 21.05.2019 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kapı, cam ve balkonlarınızı kapalı tutmaya ne kadar dikkat ederseniz edin, karıncalar yine de evinize girmenin bir yolunu bulabilir. Evinizdeki karıncalardan nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, önerilerimize kulak verin. Herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemeler kullanarak karıncalara veda edebilir ve evinizi temiz tutarak yeni bir karınca istilasının önüne geçebilirsiniz. Peki karıncalardan nasıl kurtulunur?

 

KARINCALAR EVİMİZE NEDEN GELİR?

Karıncalar sosyal böceklerdir. İşbirliği içinde, birbirlerine karışmış bir şekilde birlikte yaşarlar. Kolonilerin sayısı, türlere göre, yüzlerce karıncadan milyonlarca karıncaya kadar değişiklik gösterir. Her koloni içinde, her biri özel fonksiyona sahip farklı tipte karıncalar bulunur. Tüm karınca kolonilerinde, asıl rolü yumurtlamak olan bir veya daha fazla kraliçe vardır. İşte bu kraliçelerin yumurtalarından belirli bir kuluçka süresi sonunda beyaz, kurtçuk benzeri larvalar çıkar ve bunlar daha sonra yetişkin “işçi” karıncalara dönüşürler. İşçiler, kraliçeleri ve büyümekte olan yavruları beslerler ve bakımlarını üstlenirler. Genellikle koloniden uzak mesafelerde su ve yiyecek aramaya giderler. Karıncalar, işçi karıncaların yiyecek ile yuvaları arasında takip ettikleri görünmeyen koku izleri bırakırlar.

 

Birçok türde, karıncaların izi, yuvalarının bulunduğu veya dışarıdan içeri girdikleri yere geri dönmelerini sağlayacak kadar belirgindir. Bu yüzden de, hangi katta oturduğunuza bakmaksızın her dairede görebilirsiniz karıncaları. Evin içinde fark edilen karıncaların yuvası, muhtemelen dışarıdadır. Dışarıdan evinize nereden girdiklerini belirlemek için, karıncaları takip edebilirsiniz. Muhtemelen eve girdikleri nokta, pencere eşiği, giriş kapısının altı veya dış kaplamanın tesis duvarıyla buluştuğu yer olacaktır. Karıncalar genellikle hatlardan ve köşelerden bir yol takip ederek ilerlerler. İçeride ve dışarıda karıncaların izini takip ederken, özellikle çatlaklara, aralıklara, süpürgelik köşelerine, halı döşemesinin kenarlarının altındaki birleşme şeridine, harç ek yerlerine, temel - kaplama ara yüzü gibi yerlere bakın. Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.

Bazı karınca türleri, nemle hasar görmüş dış kaplamanın veya ahşap kerestenin arka tarafını tercih ederler. Dışarıdaki karınca kolonisinin yerini belirlemek biraz sabır gerektirse de, karınca izlerini gördüğünüz yere sprey sıkarsanız daha hızlı ve kalıcı bir sonuç alırsınız. Karıncaların, içerideki veya dışarıdaki gizli yuvalarını ortaya çıkarmak için, karıncaları baştan çıkarmanın bir yolu da, gözlediğiniz yerin yakınına, küçük bir kartın üzerinde birkaç damla bal veya reçel koymaktır. Karıncalar beslendikten sonra yuvalarına geri döneceklerdir.

Evdeki karıncalardan kurtulma yöntemleri

KARINCALARDAN NASIL KURTULUNUR?

Karıncalardan kurtulma yolundaki ilk adım, evinizi karıncaların sevmediği kokularla donatmak ve karıncaların önüne fiziksel engeller koymaktır.

Tebeşir:

Evinizdeki balkon ve bahçe kapısı ve pencere gibi yerlerin önüne tebeşirle birer çizgi çekin. Bir parça tebeşiri ezerek bahçenizdeki bitkilerin ve saksıların çevresine serpin. Tebeşirin içinde bulunan kalsiyum karbonat, doğal bir karınca savardır.

Çift taraflı bant:

Karıncalar masanızın üzerinde duran şekerliği çok mu seviyor? Karıncaların özellikle hedef aldığı eşyaları çift taraflı bant ile çevreleyin.

Limon:

Karıncalar limon kokusundan nefret ederler. Cam önleri ve kapı ağızlarına limon kabuğu rendeleyin. Bir sprey şişesini limonlu su ile doldurup yerlere ve tezgahlara sıkın.

Acı biber:

Mutfak tezgahınızda sürekli karıncalar mı geziyor? Karıncaların mesken edindiği bölgelere acı biber dökerek karıncalara evinizde yemek bulamayacakları mesajını verebilirsiniz.

Sirke:

Evinizdeki karıncalardan kurtulmak için biraz sirkeyi suyla karıştırarak bir sprey şişesine boşaltın. Karıncaların en çok görüldüğü yerlere sıkın.

Karınca

KARINCALAR EVDE NEREYE SAKLANIR?

Binalar, karıncalar için birçok ideal saklanma ve yuva yapma yerini barındırır. Tercih edilen yerler, duvarların, dolapların ve cihazların arkasındaki alanlar, pencere ve kapı çerçevelerinin arkası ve zeminlerin ve beton kaplamaların altıdır. Bu alanların çoğu gizlenmiş olduğundan, bunların kesin yerini saptamak zordur.  Karıncalar yuvalarını, hem binaların içinde hem de dışında birçok farklı yerde yaparlar. İçeride yuva kuran türler veya yiyecek ya da nem için içeri giren türler, kontrol etmesi en zorlu olanlardır.

Yeni bir karınca istilasını nasıl önleyebilirsiniz?

Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak evinizdeki karıncalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Ancak iş orada bitmiyor. Evinizi olabildiğince temiz tutarak ve aşağıdaki noktalara dikkat ederek karıncaların evinize geri dönmesi olasılığını azaltabilirsiniz.

- Tüm yüzeyleri çok amaçlı bir temizleyiciyle ya da sirkeli suyla iyice temizleyin. Bu işlemi düzenli olarak tekrarlayın.

- Yemekleri masada yiyin. Televizyon önünde ya da ayak üstü yenen yemeklerin kırıntıları yere dökülerek karıncalara davetiye çıkarır.

- Mutfağınızı ve yemek masanızın çevresini sık sık elektrikli süpürgeyle temizleyin.

- Yiyecekleri saklama kaplarında saklayın. Ortalıkta açık yiyecek maddesi bırakmayın.

- Kirli bulaşıklarınızı lavaboda bekletmeyin. Lavaboda biriken yemek artıklarını -bekletmeden temizleyin.

- Çöplerinizi sık sık atın.

YORUMLAR 2
  • ğişkıl 3 yıl önce Şikayet Et
    limonları nereler koymalıyız
    Cevapla
  • youtuberTR 3 yıl önce Şikayet Et
    Karıncaların cok gezdıklerı yerlere koyabılırsınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar