Ankara'da büyük gün! Erdoğan açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pursaklar ilçesinde yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin cami alışkanlığı kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Cami merkezli hayatı özendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.05.2019 14:13 GÜNCELLEME 10.05.2019 15:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocukların gelmediği, gençlerin uğramadığı, hanımların sahip çıkmadığı camiler boynu bükük kalmaya mahkumdur. Cami merkezli hayatı özendirmemiz gerekiyor. Genç kuşaklar ile camilerimiz arasında yapay duvarlar örmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Erdoğan, Pursaklar ilçesinde yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bu eserin Ankaramıza kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Başta Ankara Büyükşehir Başkanlığımıza ve önceki başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. TOKİ'ye teşekkür ediyorum.

 

 

Camilerimiz birer ibadethane olmasının ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle, ismiyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtan mimari eserlerdir. Camilerimiz, şehirlere kimlik, kişilik ve kararkter kazandıran yapılardır. İstanbul'u Sultanahmetsiz, Süleymaniyesiz, Bursa'yı Ulucamisiz, Edirne'yi Selimiyesiz düşünemeyiz. Ankaralı hemşerilerimiz yanı sıra vatandaşlarımız da buraları ziyaret ediyor. 

Geçen hafta hizmete açtığımız Büyük Çamlıca Camisi de İstanbul'un abide eserlerinden biri haline geldi. 60 bini aşkın cemaati kubbenin altında toplayabiliyor. Osmanlı, Selçuklu ve modern mimarinin en güzel özelliklerini taşıyan bu külliyenin de Ankaramıza damgasına vuracağına inanıyorum.

Camilerimizi sadece namaz kılınan bir yer olarak düşünmek en büyük saygısızlıktır. Camilerin süsü cemaatlerdir, özellikler gençlerdir. Çocukların gelmediği, gençlerin uğramadığı, hanımların sahip çıkmadığı camiler boynu bükük kalmaya mahkumdur. Cami merkezli hayatı özendirmemiz gerekiyor. Genç kuşaklar ile camilerimiz arasında yapay duvarlar örmemeliyiz. Günde 5 vakit bize kulluğumuzu hatırlatan çağrıya kulak verip gençlerimizi camilere alıştırmalıyız. 

YORUMLAR 24
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım razı olsun
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı mübarek olsun inşaAllah. Etrafına çarşı pazar avm okullar evler gelmeli ki cemaati bol olsun inşaAllah. Camii eksenli bir hayat mecburdur. Ezan okunurken abdest alınır ve yetişilir. 15 dakika sonra işe güce DEVAM. Durmak yok yola devam inşaAllah.
    Cevapla
  • kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    işe kendimizden başlayalım. Çoluğumuzu çocuğumuzu alıp camilere gidelim bahçelerinde vakit geçirelim.
    Cevapla
  • abfullah 4 yıl önce Şikayet Et
    bolge sakini olarak cok onemsiyorum projeyi emegi gecenden allah razi olsun
    Cevapla
  • yadem 4 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet tarihinin en büyük ve muhteşem eseri.. çamlıca camisi de dahil.. Osmanlınin gunumuze muhru.. daha dogrusu Osmanliyi kuran Turk evladinin dunyaya yeni muhru ve hediyesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak