Kaza yapan AA muhabirine hakaret yağdıranlar için harekete geçildi

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, AA muhabiri Nişancı'nın haber takibi yaparken uçuruma düşerek kaybolması sonrası, sosyal medya ve internet yoluyla "nefret" ve "hakaret" suçu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını bildirdi.

Kaza yapan AA muhabirine hakaret yağdıranlar için harekete geçildi
Kaza yapan AA muhabirine hakaret yağdıranlar için harekete geçildi
GİRİŞ 11.05.2019 10:55 GÜNCELLEME 11.05.2019 10:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın Soğanlı Dağı'nda haber takibi yaparken uçuruma düşerek kaybolması sonrası sosyal medya ve internet yoluyla "nefret" ve "hakaret" suçu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Abdulkadir Nişancı'nın dünyanın en zorlu yollarından birini açma çalışmalarını takip ederken, Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma yuvarlandığı hatırlatıldı.

"Meslektaşımız Abdulkadir Nişancı kardeşimizin sağ salim bulunup aramıza dönmesini diliyoruz." denilen açıklamada, seferber olan AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekiplerine başarı, Anadolu Ajansı'na geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

"Abdulkadir Nişancı, zor şartlar altında görev yaptığı esnada, geçirdiği kaza hepimizi derinden üzerken, bazı kendini bilmezlerin sosyal medyada nefret söylemine sarılarak; hakaret, düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlediğini tespit etmiş durumdayız." değerlendirmesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilişim komisyonumuzun yaptığı inceleme sonucunda, sosyal medya ve internet yoluyla 'nefret', 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama' suçunu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kazanın ardından sosyal medya ortamlarından bazı kullanıcıların ürettiği ve yaygınlaştırdığı nefret söylemi, ifade özgürlüğü değil, hoşgörüsüzlük, önyargılardan beslenen vicdansızlık, insan haklarına ihanet ve insanlığa düşmanlıktır. Çevirim içi olan bu düşmanlığa karşı hukuki haklarımızı kullanmak en tabii hakkımızdır."

YORUMLAR 3
  • tesbit 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce insan olup olmadıkları araştırılsın, büyük ihtimalle değiller.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    O yorumları atanlar tek tek yargı önüne çıkartılsın.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Öfke ve intikam duyguları onları yok edecek inş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı