2019 Genel Af ne zaman çıkıyor? Ceza ve borç afları için açıklama geldi

Genel af yasasındaki son durum tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, genel af yasası ne zaman çıkacak? Af bekleyen on binlerce mahkumun gözü Mecliste. 2019 ceza indirimi ve genel af ve mahkum affı ile ilgili MHP'den kritik açıklama geldi.

2019 Genel Af ne zaman çıkıyor? Ceza ve borç afları için açıklama geldi
2019 Genel Af ne zaman çıkıyor? Ceza ve borç afları için açıklama geldi
GİRİŞ 10.06.2019 10:55 GÜNCELLEME 10.06.2019 10:55
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Genel af yasası ve ceza indirimi hakkında son durum 13 Mayıs pazartesi günü itibariyle büyük merak konusu oldu. YSK tarafından alınan kararla birlikte İstanbul'da seçimler tekrarlanacak. Peki İstanbul Belediye Başkanı seçimi öncesi Genel Af yürürlüğe sokulacak mı? MHP Malatya İl Başkanlığı tarafından af taslağına dair bazı bilgiler paylaşıldı. Yapılan açıklamada, "Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Feti Yıldız Bey'i ziyaret ederek af taslağının geleceği, durumu ve işleyişi hakkında istişare ettik." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Ayrıca, açıklamada, "İnşallah en kısa zamanda Milliyetçi Hareket Partisi kadroları gerekeni yapacaktır." denildi.

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMA YAPTI

Binali Yıldırım, gündemi belirleyecek açıklamayı ise bir vatandaşa yaptı: "Af ona vurur mu vurmaz mı daha belli değil. Afla ilgili çalışmalar sürüyor, henüz kesinleşmedi. Çalışma sürüyor afla ilgili."

PEKİ GENEL AFFIN ÇIKMASI BEKLENEN TARİH NE?

 

 

Seçim sürecinin sona ermesinin ardından Genel Kurul'un Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler öngören taslak çalışmalarını ele alması bekleniyor.

GENEL AF NEDİR?

Genel af, kamu yararına uygunluğu anlaşıldığı belli başlı suç çeşitlerinin kovuşturulmasının durdurulması, verilmiş olan cezaların kaldırılması ya da azaltılmasıdır.

Türk Ceza Kanunun 65 maddesinde genel af şu şekilde yer buluyor;

Genel af halinde, kamu davası düşer, hüküm verilen cezalar bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalkar.

Özel af ile birlikte hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesine son verilebilir veya infaz kurumunda çektirilecek sürenin kısaltılması sağlanır veya adli para cezasına çevrilebilir.

Cezaya bağlı olan ya da hükümde belirtilen hak yoksunları, özel affa rağmen etkisini sürdürür.

GÜNDEME GELEN AF TEKLİFİNİN İÇERİĞİ NASIL?
 
MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.

YORUMLAR 33
  • Baran 4 yıl önce Şikayet Et
    Bişey sorucam lütfen gerçek bilgisi olan aydınlatsın. 29 ocakta esimden agır bi darp gördüm bunun sonucu sikayetci oldum fakat cezaevinde kaldığı sürede pişmanlığna inanarak ilk mahkeme öncesi dilekçe vererek şikayetimi geri aldım. Mahkemedede şikayetçi olmadıgımı belirttim ama hala tutuklu kamu davası olarak son mahkemede ceza alıcak. Bu af yasasına göre esimde aftan yararlanabilcekmi u dueumda bunu öğrenmek istiyorum şuan barıştık. Kamu tutuyo yani onagöre ceza alcak ama inşallah yararlanır.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    kardesım dırek çıkar eşın
    Cevapla
  • Ismail tekes 4 yıl önce Şikayet Et
    Suçun işleme tarihi ne zaman zaten 5 yıl indirim var kesinlikle kapsar bir eski mahkum olarak biraz bilgim var geçmiş olsun
    Cevapla
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasanın içeriğine bağlı ama %99 çıkar merak etme
    Cevapla
  • Erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşa zarar veren musibetlerin içerden asla çıkmaması lazımken ne hakla bunları af ediyorlar.? Bana zarar veren insanı af etmek size mi kaldı?
    Cevapla
  • Krbl 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne calismaymis geçen seneden beri bitmedi gitti
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Af maf gereksiz.suc isleyen cezasini cekecek.
    Cevapla
  • İsminiz 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar zulme uğramış insanların hakkını ödeyemezsiniz af çıkarsa suç oranı artacaktır ve onlarca insan mağdur edilecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı