HDP'den 'İmamoğlu' açıklaması! Destekleyecekler mi?

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, düzenlediği basın toplantısında "HDP, İstanbul'da İmamoğlu'nu destekleyecek mi?" sorusuna "Henüz süreç tamamlanmadı" yanıtını verdi.

HDP'den 'İmamoğlu' açıklaması! Destekleyecekler mi?
HDP'den 'İmamoğlu' açıklaması! Destekleyecekler mi?
GİRİŞ 13.05.2019 15:07 GÜNCELLEME 13.05.2019 15:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Oluç, HDP'nin İstanbul seçimlerindeki tavrının henüz netleşmediğini belirterek, parti kurullarındaki tartışmaların tamamlanmasından sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Muhalefet partilerini eleştiren Oluç, '''Öcalan, avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilir' cümlesini kurmak sizin açınızdan bu kadar zor mu? Siz muhalefet partisisiniz.'' dedi.

Oluç, HDP'nin İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip, desteklemeyeceğine ilişkin soruyu ise "HDP'nin kurulları var. Bu kurullar demokratik tartışma geleneğine uygun kurullardır. Toplanıp karar alırlar. MYK toplandı. PM de toplandı. Henüz süreç tamamlanmadı. Tartışmalar bittikten sonra açık bir şekilde topluma deklare edilecektir. ''Kürt vekillerle, Türk vekiller anlaşamadı'' diye bir haber gördüm. Kendi içimizde böyle bir ayrım yok. Gülüp geçiyoruz bu tür haberlere" ifadeleriyle yanıtladı.

 

 

YORUMLAR 3
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu pkk açısından henüz istediğiniz tavizleri koparamadınızmı? Pazarlıklar çetin geçiyor galiba
    Cevapla
  • Proje ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkada da inadına barış yazıyor. Burda savas yok ki zaten herhalde kendi dunyalarinda yaptiklari savasi kastediyor. Malum terör her yerde.ama Allah devletimize zeval vermesin insaAllah ki bunlara da gün dogmasin.
    Cevapla
  • Yozgatli 4 yıl önce Şikayet Et
    Henüz koparacaklarini alamamiş FETÖ henüz emirleri tayin etmemiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar