Diyanet Camii kundaklandı! Türkiye'den sert tepki!

ABD’nin Connecticut eyaletine bağlı New Haven şehrinde bulunan Diyanet Camisi’nin kundaklandı. Ramazan ayında gerçekleşen saldırının dünyada artan İslam düşmanlığının yeni bir örneği olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bu alçak saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup cezalandırılmalı” dedi.

GİRİŞ 14.05.2019 03:22 GÜNCELLEME 14.05.2019 09:24
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD'nin Connecticut eyaletinin ikinci büyük şehri olan New Haven'da bulunan ve inşaatı devam eden Diyanet Camii kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Alçak saldırının ardından Bakan Çavuşoğlu ve Connecticut Valisi açıklamalarda bulundu.



ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ!

 

 

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD’nin New Haven şehrinde Diyanet Camisi'nin ramazan ayında kundaklanması, dünyada artan İslam düşmanlığının yeni örneği. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bu alçak saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup cezalandırılmalı. İslam karşıtlığı ve ırkçılıkla topyekun mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

VALİDEN AÇIKLAMA: HESAP VERECEKLER

Connecticut Valisi Ned Lamont ise konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İbadet yerine yapılan saldırı dehşet verici ve iğrenç. Ne devletimizde ne de milletimizde bu saldırının yeri yoktur. Soruşturmalar devam edecek ve sorumlular hesap verecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 50
  • Kızan 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz daha sert çıkın tepki verin kınayın. Adamlar bir tek askeri için dünyayı yakıyo. Her kes ölümden korkar. Sert çıkmayı bırakın sopayı göstermek lazım bunlara biz şehit oluruz onlar leş. Bunu onlarda biliyor öegütlenip avrupayı abd yi sarsmalıyız bunu devlet eliyle yapmalıyız sonrada aynen onlar gibi pişkin pişkin aaa çok yazık deyip kınamalıyız. Artık abd ye ve avrupaya terör ihraç etmeliyiz. Kendi dertleyle uğraşsınlar bizi unutsunlar.
    Cevapla
  • Şeyh 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi kim bu hale getirdiyse allah kahar ismiyle kahretsin Bizim dinimize kalkan eller kırılsın cehennem ateşinde yansı fakirin yoksulun yetimin bütün müslüman aleminin kim hakkını yemişse allah kahar ismiyle kahretsin
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    yillardir yurt disindayim . düsündükleri sunlar hristiyanlar ve hristiyan olacak insanlar. buralara gelen mültecilere kilise kuruluslari yardim bahanesiyle dil kursu ev is arama oturum gibi konularda yardimci olup .5 sene icersinde dinden cikarmaya calisip eskiden arap ülkelerinde elciliklerde calisan emekli hristiyan memurlar yardimci oluyor .amac dinden sogutmak yurt disindaki müslümanlar beraberlik yerine baska amaclar pesinde kosuyor .camiden yardim yerine kilise derneklerine kosan mülteciler dinden teker teker cikiyor . kilise vakiflarinin cok büyük geliri var .hastahane cocuk kresi .yasli bakim yurtlari bu kurumlar para basiyor . savastan kacmis insanlara kötü davranmayalim
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar hiçbir dine ve mekana saldırmaz ama İslam düşmanları kendi eliyle yapay cemaatle Müslümanı terörist ilan eder.yahudisinden,haçlısına kadar bütün gavurlar ise İslam a saldırır ancak ne hikmetse masumlar.Allah İn adeleti bu iki yüzlülüğü unutmaz.Zalimler için yaşasın Cehennem.
    Cevapla
  • kamil hoşoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tramp iftar yemeği verdiği zaman bunu yapacağını anlamıştım. Tüyünü değişseler de huylarını değişmezler. Bizdeki cami düşmanlarından cesaret aldıklarından şüphem yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı