Dünyayı tedirgin eden hamle!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-15 ve F-35 uçaklarının, Basra Körfezi'nde İran'a yönelik 'caydırma devriyeleri' gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Dünyayı tedirgin eden hamle!
Dünyayı tedirgin eden hamle!
GİRİŞ 14.05.2019 07:13 GÜNCELLEME 14.05.2019 08:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Albay Urban, "Onlar (F-15 ve  F-35'ler) ABD kuvvetlerini ve menfaatlerini en iyi şekilde savunmak üzere konuşlandırıldılar. Arap (Basra) Körfezi'nde savunma amaçlı caydırma devriyeleri gerçekleştiriyorlar." dedi.

 

 

"Varlık gösterisidir"

Bu uçuşların, güç gösterisi olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceğine ilişkin de Albay Urban, "Bu bir güç gösterisi değil de saldırganlığı caydırma amaçlı varlık gösterisidir. Bu, ABD kuvvet ve menfaatlerini en iyi savunacak şekilde bir konuşlandırmadır." yanıtını verdi. 

 

 

ABD, geçen hafta İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla  "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52  bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından "USS Arlington" amfibi çıkarma gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.  

Diğer taraftan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'ın BAE açıklarında dört ticaret gemisine sabotaj yaptığını iddia etmişti.

BAE yönetiminin gemilerdeki hasarı incelemek üzere ABD'den yardım istediği de ileri sürülmüştü.

YORUMLAR 17
  • iran azerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    iran amerikayi yok eder gucunu biliyor ki amerikaya kafa tutuyor hangi ulke iran kadar kafa tuta bildiki yasasin iran
    Cevapla
  • iran azerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    biz iran azerileri azerbaycanlilari sevmeyiz onlarda bizi sevmezler niye topragimizi onlarla tegistirelim sayin hidir budur bey
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tencere tava hepsi hava. Eski dünya yok, demekki artık ABD nin eceli geldi. Saldır, saldırı oynuyor, sonunda kendisini de yakacak, az kaldı..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuduz köpek gibi nereye saldıracağını şaşırmış aklı sira bizede göz dağı veriyor sıkıysa açıkça yap ısıran köpek dişini göstermez biz korkmik
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD tüm dünyayı karşısına alma pahasına siyonizmin elinde bir oyuncağa, bir maşaya dönüşmüş durumda. Kendi halkının en az yarısı bu gidişata karşı. Ülke sapık Evanjelist doktrininin tahakkümü altında ve ABD yeryüzünde hızla yalnızlaşıyor. Başa geçen kişinin ne siyasetten, ne de devlet yönetiminden haberi var. Akl-ı Selim çoktan yitirilmiş. Başkan’ın etrafındaki bürokrat kadro çoktan ağını örmüş durumda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!