TBMM'de terör eylemi girişimi! 2 DHKP-C'li düzenekle yakalandı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 şahıs, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirildi. DHKP/C terör örgütü ile irtibatları bulunan şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu.

GİRİŞ 14.05.2019 21:09 GÜNCELLEME 15.05.2019 02:35
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Bugün CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 şahıs Meclis çalışanını rehin almak istedi.

 

 

Güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu teröristler etkisiz hale getirildi. Yakalanan şahısların üst aramalarında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. DHKP/C terör örgütü ile irtibatlarına yönelik bilgiler bulunan şahıslardan M.Z. hakkında terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarından 5 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı. 

Yakalanan diğer şahıs E.Y. hakkında ise ‘Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak’ suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldığı, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından 13 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu, hakaret suçundan ise aranma kaydı bulunduğu belirlendi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 2 terörist gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, teröristlerin, TBMM Koruma Daire Başkanlığı Personeli tarafından orantılı güç kullanılarak etkisiz hale getirildiğini ve gözaltına alındığını duyurdu. 

MAHMUT TANAL KONUĞU OLDUĞUNU DOĞRULADI

DHKP-C'li 2 terörist, saat 14.50'de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna geldi. Görevliler Mahmut Tanal'ı arayınca, Tanal DHKP-C'li 2 örgüt üyesinin konuğu olduğunu doğruladı.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

 "DHKP-C’li iki teröristin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirmeye çalıştığı terör eylemi doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı girişimidir.

Milletimizin huzuruna yönelik bu terör eyleminin iç ve dış tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak ve hesap sorulacaktır. Şer odaklarınca planlandığı anlaşılan  bu terör saldırısını püskürten güvenlik güçlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum.
Türkiye hiçbir terör örgütüne geçit vermeyecek ve teslim olmayacaktır.

Gazi Meclisimize ve milletimize geçmiş olsun.Bu vesileyle 31 Mart 2015 tarihinde DHKP-C’li teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı bir kez daha saygıyla ve minnetle yad ediyorum. 

Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR 99
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    tanalla anlaşma gel beni rehin al sesgetirelim ...ahh kanun daha biz cok cekeriz.....
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne cesaret! 2 sabıkalı teröristi, cehape li millet vekili meclise davet ediyor. onlarda elini kolunu sallayarak meclise giriyor. Adam birde evet benim konuklarım diyor. Millet hala bunların gerçek yüzünü görmüyor mu?
    Cevapla
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Tanal'ın resmini bunların yanına niye koymamışlar?
    Cevapla
  • zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    SUİKAST Amacıyla girmişlerdir dhkpc nin amacı budur
    Cevapla
  • urfali 4 yıl önce Şikayet Et
    MahMut tanal bile vatan haini chp diye bakmayın onun aslı Ermeni kökeni Erivan dan geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…