Avusturya meclisinde başörtülü protesto

Avusturyalı vekil Martha Bissmann , ülkede yaasallaştırılan başörtü yasağını protesto etmek için Ulusal Meclis'te başörtüsü taktı.

Avusturya meclisinde başörtülü protesto
Avusturya meclisinde başörtülü protesto
GİRİŞ 17.05.2019 07:02 GÜNCELLEME 17.05.2019 07:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın İslam'a bakışı giderek acımasız ve sert bir hale dönüşüyor. Özellikle İslam'ı mücadele edilmesi gerekilen bir fikir olarak gören pek çok ülke, başörtüyü yasaklama girişimlerinde bulunuyor.Bunların da başında Avusturya var.

 

 

MECLİSTE PROTESTO

Avusturyalı milletvekili Martha Bissmanni Müslümanlara yönelik başörtü yasağını protesto ederek Meclis'te başörtüsü taktı.

 

 

Bissmann, Avusturya meclis kürsüsünden "Başörtüsü taktım, şimdi farklı insan mı oldum? Evet, bana bakın, sizce ne değişti? Hala vekil değil miyim? O özgür, feminist ve mezhebe bağlı olmayan kadın değil miyim?" Müslüman kadınlardan çok şey öğrenebiliriz." diye tepki gösterdi.

MÜSLÜMANLARA KARŞI AYRIMCILIK

İslam dininin resmen kabul edildiği ve 700 binin üzerinde Müslüman'ın yaşadığı Avusturya'da, Müslüman kız çocuklarına yönelik hayata geçirilen yasa, Müslüman azınlığa dair sistemli ayrımcılığı ortaya çıkardı.

"İlkokul öğrencilerinin 10 yaşına kadar başlarını örtecek şekilde dini inançları temsil eden kıyafetleri giymesi yasaklanmıştır." ifadesine yer verilen yasa metninde, yeni düzenlemeye aykırı davranan ailelerin 440 avroya (yaklaşık 3 bin Türk lirası) kadar para cezasına çarptırılacağı belirtiliyor. .

YORUMLAR 14
  • altınadam 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Bizimkiler de ders alabilse. Güya Müslümanız ya.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu elin gavurunu eleştirene kadar önce kendimizi bi bitirelim!..
    Cevapla
  • ,Y. A... 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kıvılcımlar her yerde var, bizler üzerimize düşeni gereği gibi yapabilsek, imanın gerekleri ile insanlık değerlerini yoğurup, şahsiyetli kişiler olsak.. Fakat bizim çürüğümüz çok, ondan dolayı bu kıvılcımlar sönüp gidiyor. Cehil ler, cahiller her daim olacak.
    Cevapla
  • bjk 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke her ülkede serbest olsaydı, ama bildiğim kadarıyla bizim yüzde doksan dokuzu müslüman diye övündüğümüz ülkemizde de ilkokulda maalesef bu yasak var. yani hala ecevit mesut yılmaz dönemi uygulaması devam ediyor
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    chpliler ders alsa bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...