DEAŞ çalıyor, PKK pazarlıyor!

Terör örgütü DEAŞ, Suriye halkından gasp ettiği pamuk ve hububatı PKK ve ABD’nin bölgedeki yöneticileri üzerinden pazarlıyor. Cubur Aşireti lideri Mudar Hammad el-Esad, “DEAŞ’ın pamuk ve hububattan PKK ile yaptığı ticaret son beş yılda 700 milyon doları aştı” dedi. DEAŞ’ın el koyduğu tarım ürünleri, Zemelka’dan Irak’a, Tabka ve Münbiç hattından rejime gönderiliyor.

DEAŞ çalıyor, PKK pazarlıyor!
DEAŞ çalıyor, PKK pazarlıyor!
GİRİŞ 17.05.2019 07:07 GÜNCELLEME 17.05.2019 07:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DEAŞ, Suriye halkından gasp ettiği pamuk ve hububatı PKK ve ABD’nin bölge yöneticileri üzerinden pazarladı.  DEAŞ ve PKK elebaşıları arasında yapılan ticaret anlaşmasına ulaşıldı. DEAŞ’ın ‘zekat’ adı altında halktan çaldığı binlerce ton ürün, PKK-ABD eliyle hem Esed bölgesine hem de Irak’a satıldı. Cubur Aşireti Lideri Mudar Hammad el-Esad, “DEAŞ’ın halkımızdan zorla aldığı pamuk ve hububat ürünlerinden PKK ile yaptığı ticaret 2014-2019 aralığında 700 milyon doları aştı” bilgisini verdi. Suriye Kabile ve Aşiretler Meclisi Sözcülüğü görevini de yürüten Hammad, PKK ve DEAŞ arasındaki alışverişin 4 ana başlıkta ele alınması gerektiğini belirterek ‘kan ticareti’ olarak nitelediği süreci şöyle anlattı:

 

 

CONİLER KOMİSYON ALDI

“Hububat, petrol, doğalgaz ve pamuk ticaretinden PKK, 4 yılda 5 milyar dolardan fazla para kazandı. Brett McGurk ve Pentagon temsilcilerinin aracı rolü üstlendiği ticaret 2015 sonrası yüzde 70 oranında arttı. Bu ticarette ABD’nin sivil ve askeri bölge yöneticileri de ciddi miktarlarda komisyon ve rüşvet aldılar. DEAŞ’ın el koyduğu tarım ürünleri Zemelka kapısından Irak’a, Tabka ve Münbiç hattından rejime gönderildi. Bu kan ticaretinin faturasını ise evlerinden, yurtlarından edilen 2 milyondan fazla Rakkalı, Hasekeli, Deyrizorlu siviller ödedi, ödemeye devam ediyor.”

KİRLİ TİCARETİN BELGELERİ

DEAŞ terör örgütü, 2014 yılı başından itibaren Suriyeli muhaliflere saldırarak ülkenin büyük bölümünde kontrol sağladı. Rakka’yı sözde başkent ilan eden ve 4 yıl boyunca bölgede etkinliğini sürdüren örgütün Haseke merkezli PKK ile yaptığı kirli ticaretin belgelerine ulaşıldı. Sözkonusu belgede PKK’nın ticari sorumlusu ve sözde DEAŞ ticaret emiri arasında yapılan anlaşma ve PKK’ya teslim edilen buğdayın laboratuvar analizi, fiyatlandırması, sevk edilecek hububatın hangi bölgeye ait olduğu gibi birçok unsur yer alıyor. Bir diğer belgede ise Irak’a gönderilecek ürün, kamyon adedi ve kime teslim edileceği gibi ayrıntılar bulunuyor.”



Yenişafak

YORUMLAR 10
  • VatandaŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş, pkk deaş kardeşmiş anneleride ABD imiş
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Patronlari ayni
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada ne kadar terör örgütü varsa hepsi.abd,ingiltere ve israilindir.Müslüman haksız yere cana kıyamaz.Allaha inanan bir Müslüman asla masumları öldüremez çünkü cehennemi biliyor.cehennemden ancak kafirler korkmazlar o da bilmedikleri için.
    Cevapla
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Tırlar a silah bedavaya gitmiyormus yani
    Cevapla
  • canan 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika gücüne güvenip yaptım oldu diyor ortaya çıkar korkusu yok ki!
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Kokleri yagmacı .bunların .karaip korsanları .dedeleri ...soyu .belli .zenginliklerinide.... hırsızlıktan alır ....istilacı .ceteler.abd ve israil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama