Yeni askerlik sisteminde önemli gelişme! Tecil ettirme süresi değişiyor

Uzun dönem askerliğin kısalması ve kalıcı bedelli askerlik ile birlikte gelen yeni askerlik siteminde tecil süresinde de değişikliğe gidildi. Buna göre lise eğitimi, meslek lisesi eğitimi, meslek yüksekokulları ve lisans eğitimi, lisanüstü eğitim, doktora ve tıp eğitimi alanlar için belirlenen yeni yaş sınırı yürürlüğe konulacak.

Yeni askerlik sisteminde önemli gelişme! Tecil ettirme süresi değişiyor
Yeni askerlik sisteminde önemli gelişme! Tecil ettirme süresi değişiyor
GİRİŞ 20.05.2019 09:29 GÜNCELLEME 20.05.2019 09:29

Yeni askerlik sisteminde hafta başı meclise geliyor. Yeni sistemde zorunlu askerlik süresi 6 aya düşürülürken, isteyen herkes bedelli askerlikten faydalanacak. Ancak bedelli askerlikten faydalanmanın en önemli şartı bakaya kalmamak olacak. Eğitim durumu ayrımı yapılmadan askerlik hizmetini yapmakla yükümlü her Türk vatandaşı, 6 ay askerlik yapacak. 6 aylık askerliğin tamamlanmasının ardından isteyenler, askerlik hizmetine devam edebilecek. Yeni sistemle birlikte eğitim görüp askerliğini tecil ettirenler için süre değişecek.

 

 

ASKERLİK TECİL SÜRESİ DEĞİŞİYOR

Bedelli askerlik için eğitim durumlarına göre yükümlülerin tecil süreleri dikkate alınacak. Tecil sürelerinin bitiminde askerlik hizmetine başlamayarak ‘bakaya’ kalanlar ya da asker kaçağı konumuna düşenler, bedelli askerlik kapsamı dışında tutulacak. 2019 yılı itibariyle tecil süreleri;

- Lise eğitimi için 22 yaş
Meslek liseleri için 25 yaş
Meslek yüksekokulları ve lisans eğitimi için 28 yaş
Lisanüstü eğitim için 32 yaş
Doktora ve tıp eğitimi için 35 yaş
Sporcular için 35 yaşa kadar olabilecek.

 

 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik düzenlemesinden ise yaş gözetmeksizin isteyen her Türk genci yararlanabilecek. Tüm askerler için geçerli olan bir aylık zorunlu eğitim bedelli askerler için de geçerli olacak. Yeni askerlik sisteminde uygulanacak bedelli askerlik ücreti 31 bin 343 lira olarak belirlendi. Bu miktar altı ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacak..

Yeni Askerlik Sistemi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…