Şehidin babasından çarpıcı açıklamalar! Yüzde 40’ı selamı kesti”

15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin için ailesinin Ortaköy Dereboyu Camisi’nde düzenlediği iftar yemeğine katılan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, şehidin babasıyla yaptığı sohbeti köşesine taşıdı.

Şehidin babasından çarpıcı açıklamalar! Yüzde 40’ı selamı kesti”
Şehidin babasından çarpıcı açıklamalar! Yüzde 40’ı selamı kesti”
GİRİŞ 18.05.2019 13:05 GÜNCELLEME 18.05.2019 13:07
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İşte Nedim Şener'in köşe yazısının o bölümü;

15 Temmuz gecesi Türk milleti çıplak elleriyle darbeye direnirken, o gece bakkal ve marketlerde makarna, ekmek, bulgur ne buldularsa stoklayan, kimi bankamatik kuyruklarında kimi meyhanede kadeh kaldıran korkak ve fırsatçıları hatırlıyorsunuz değil mi? Evet, ben korkak olduklarını biliyordum ama yeni duyduğum utanmazlıkları insanın canını sıkıyor. Salı günü, 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin için ailesinin Ortaköy Dereboyu Camisi’ndeki iftar yemeğine katıldım.

 

 

Annesi Deniz ve babası Ahmet ile bol bol Batuhan’dan söz ettik. Ahmet Ergin bana, “Siz Batuhan’ı tanımıyorsunuz ama onunla çok ilgileniyorsunuz” diye meraklı bir cümle kurdu. Her şehit çok kıymetli ama Batuhan’ı farklı kılan şey Boğaziçi Köprüsü’nde şehit edilmeden iki saat önce sosyal medyada yayınladığı, “EVE ERZAK ALMAYA DEĞİL DEVLETE SAHİP ÇIKMAYA GELDİK” mesajıydı.

Babasına, “Böyle bir mesajı atıp şehit olan birisini çok fazla tanımaya gerek bile yok, aslan kendini belli ediyor” dedim. Çünkü, Batuhan Beşiktaş Ortaköy’de oturuyordu, 15 Temmuz akşamı eve erzak alma derdine düşenleri görmüş mesajında da sitemli biçimde bunu yazmıştı. Sohbetimiz ilerleyince yanılmadığımı anladım. Batuhan, “Doğu’da terörle mücadele edilen bölgede yapmazsam askerliğe gitmem” diyen bir genç. Batman’a gidince de, ancak terörle mücadelede uzman askerlerin gittiği çatışmalara katılmak için komutanlarını taciz eden sevimli bir delikanlı.

 

 

Beşiktaş Ortaköy’de mobilya dükkanı olan Batuhan’ın babası Ahmet Ergin’den, “15 Temmuz’dan sonra selamlaştığım, konuştuğum kişilerin yüzde 40’ı artık benimle konuşmuyor. Hatta alışverişi de kestiler” deyince kulaklarım uğuldadı. Ardından siyasi olarak yaftalamışlar. Çok kızdım ama şaşırmadım, çünkü 15 Temmuz gecesi bu ülkenin şerefli milleti FETÖ’cülere direnirken, bakkallarda makarna, ekmek, bankamatikte para, yani Batuhan’ın deyimiyle “erzak” peşindeki korkakları biliyordum. Kızdığım sadece utanmazlıkları oldu.

YORUMLAR 67
  • ata türksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Oyigidi yetistiren anne babaya. ben oyle bir delikanlinin ailesine imrenirim. cennette şefaatcileri onlardan önce gitti.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Analar ne aslanlar doğuruyor. Mekanın cennet olsun.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    cümle kefere 15 temmuzu değersizleştirmeye, unutturmaya çalişiyor, sevgili Nedim Şener bu haberi yaptiğiniz için çok teşkkur ed.maalesef gelinen nokta şudur: 15 temmuza tiyatro diyenler, zulum 1453 te başladi diyenler, pkk ve fetö seviciler istanbulda % 50 oy aliyor...
    Cevapla
  • Sevgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun senin gibi güzel bir evlat yetiştiren babaya helal olsun o yiğit delikanlıya ALLAH razı olsun sizden Cennet bahçeleri olsun kabri ne güzel bir şeydir vatanı için şehit olmak herkeze nasip olmaz ne mutlu size ALLAHIM cennet bahçelerinde geziyordur şehidimiz şimdi çok güzel bir yerde bize hakkını helal et koca yürekli şehidim.
    Cevapla
  • Met55in 4 yıl önce Şikayet Et
    Mubarek Şehitin yüzünde Nur var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı