75 metrede su ararken gaz buldu

Antalya'nın Elmalı ilçesinde çiftçilik yapan Necati Özdemir'in tarlasında sulama amaçlı kullanmak için sondaj yapılan kuyudan gaz çıktı. Yetkililer, yanıcı gazın türünü belirlemek için inceleme başlattı.

75 metrede su ararken gaz buldu
75 metrede su ararken gaz buldu
GİRİŞ 23.05.2019 16:53 GÜNCELLEME 23.05.2019 17:26
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Elmalı'da çiftçilik yapan Necati Özdemir, serada sulama amaçlı kullanmak için Pirhasanlar Mahallesi'ndeki tarlasında sondaj çalışması yaptı.

 

 

75 metre derine inen Özdemir, suya ulaştı ancak kuyudan su ile birlikte gaz da fışkırdı. Gazın yanıcı olup olmadığını test eden Özdemir, gazın yandığını görünce üzerine toprak atarak söndürdü.

Yetkililere durumu haber veren Necati Özdemir, aynı kuyunun yaklaşık 20 metre uzağında 4 yıl önce yine sondaj çalışması yaptığını, 80 metre derine indiğini, sondaj borusundan gaz fışkırdığını söyledi. 

 

 

O kuyudan da halen gaz çıktığını belirten ve bölgede bitki yetişmediğine değinen Özdemir, "Seralarım var. Çiftçilik yapıyorum ve bana su lazım. Bu amaçla sondaj vuruyorum ancak her seferinde gaz çıkıyor" dedi.

Yetkililer, çıkan gazın türünü belirlemek için inceleme başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • Osmanlı Tokadı 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne olsun seracılık yapıyorsan bu gaz ikramiiye demektir. Isıtmada kullan ısıtma bedavaya gelsin.
    Cevapla
  • Hasan Yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir süre sonra gaz azalır, yanma sona erer. Bataklık gazı...
    Cevapla
  • şişman çocuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakin olun, muhtemelen metan gazıdır, ticari değeri yoktur. Hemen felaket tellalcılığı yapmayın. Konuya hakim olanlar bilir vesselam. Heyecana gerek yok. Doğal gaz o kadar kolay bulunsaydı, şimdiye ihtiyacımızdan fazlasının da bulurduk.
    Cevapla
  • HSYN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de araştırılması lazım. geçmişte hep öyle olmuş. hep anlatırlar petrol bulunmuş kuyuya civa basmışlar kapatıp gitmişler diye.bu öyle olmasın.
    Cevapla
  • ARGITHANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ağzı ile birşey söyliyeyim ABD ile ortak komusyon kurulsun ve sonuçlanana kadar kuyunun üzeri kapatılsın aksi halde ABD yaptırım uygular :((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...