CHP'nin S-400 rahatsızlığı! ABD ağzıyla açıklama yaptılar

Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirecek S-400’ler, ABD ve bazı NATO ülkeleri gibi CHP’yi de rahatsız ediyor. NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400’lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz” dedi.

CHP'nin S-400 rahatsızlığı! ABD ağzıyla açıklama yaptılar
CHP'nin S-400 rahatsızlığı! ABD ağzıyla açıklama yaptılar
GİRİŞ 24.05.2019 06:16 GÜNCELLEME 24.05.2019 06:16
Bu Habere 275 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin hava savunmasını etkin biçimde güçlendirip Ege ve Doğu Akdeniz'de hakimiyetini pekiştirecek S-400'ler, ABD ve bazı NATO ülkeleri gibi CHP'yi de korkuttu. Anamuhalefet partisi, Türkiye'ye yaptırım isteyen ABD'li senatörlerle aynı dili konuştu.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasını isteyerek, komisyon çalışmalarını bitirinceye kadar S-400 alımının durdurulmasını istedi.

Çeviköz, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz" dedi.

 

 

S-400'lerin F-35 uçaklarına tehdit teşkil etmediğini kanıtlamak için Washington ile ortak komisyon kurulmasını isteyen Ankara, ısrarlarına rağmen muhatabından olumlu bir cevap alamamıştı. Sözkonusu komisyonun NATO ile kurulmasını isteyen CHP'li Çeviköz, ABD öncülüğündeki NATO'da S-400'lere ilişkin neyin araştırılacağı konusuna açıklık getirmedi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye aleyhine gelişen dengelerin diploması ve uzlaşma yoluyla çözülmesinin doğru olacağını da ileri süren Çeviköz, İsrail-Güney Kıbrıs-Mısır-Yunanistan cephesiyle diyalog önererek "Türkiye aleyhine olan mevcut durumun değişmesi için Türkiye'nin Şam, Tel Aviv ve Kahire'deki büyükelçileri tekrar göreve gönderilmelidir" diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 275
  • Tamam 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin derdiniz belli o süreç içinde abd Amcalariniz ellerini kollarını sallayarak Türkiye yi işgal etsin sonra Turkiye'yi size teslimi etsin böylece 15 Temmuz Darbesi nin B planı tamamlanmış olur
    Cevapla
  • Hakim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi insanlar dış güçlerin planlarını biliyor. Belliki abd nin türkiyeye karşı hala bir hesabı var. Devlet erkanı uyanık olmalı. Muhalefeet. güdümlü gibi birlik olma yerine dış güçlere desdek vermekle meşgul. Meded ya batı diye yalvarıyor. Çalışmak yerine kolayı seçmek daha akılcı geliyor muhalefete
    Cevapla
  • hhnnss 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sömürge devletleri nasıl bu toprakları sürmüş ve ekmiş anlamak mümkün değil. bu müstemleke çocukları hala bitmedi bitmiyor. kimlik, kişilik, onur, haysiyet, milliyet, din, şeref... başka vermediğiniz neyiniz kaldı bilmiyorum.
    Cevapla
  • En büyük AK PARTİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Taka isimli yorumcuya cevaptır.. Kendisi diyor ki: "Ne yapıcaz S400 le ?" Cevabım: Ne demek ne yapıcaz S400 le, S400 dediğin şey domates biber değil, ülkemizi her tehdite karşı koruyacak bir sistem. Senin yaşadığın evin kapısı naylon yada branda değildir herhalde.. Telefonunda, bilgisayar yada laptopta antivirüs programı vardır herhalde..
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yanında olupta abd ne karışır diyeceğine abd temsilcisi gibi konuşuyorlar. Bu chp iktidar olsun türkiyeyi abd nin 53. eyaleti yaparlar. Allah korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti