Sağlık Bakanlığı 29 bin 686 personel alımı! Başvuru şartları neler?

Uzun süredir beklenen müjdeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Bakan Koca, bu yıl içerisinde 29 bin 686 memur alımı yapılacağını ve bu alımlarından ilk ilanda 12 bin kişi için hangi kadrolarda alım yapılacağı da belli oldu. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 29 bin 686 personel alımı! Başvuru şartları neler?
Sağlık Bakanlığı 29 bin 686 personel alımı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 24.05.2019 15:29 GÜNCELLEME 24.05.2019 15:29

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yazılı açıklamada "İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek." ifadelerine yer verdi. Peki bu alımlar ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı başvuru şartları belli oldu mu?

 

ALIM YAPILACAK KADROLAR BELLİ OLDU!

- 6.835 hemşire,

 

- 1000 ebe,

- 3000 psikolog,

- Perfüzyonist ve sağlık fizikçisi

- 10 bini yataklı tedavi kurumlarında,

- 1000 temel sağlık hizmetlerinde,

- 1000 acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek

- Sosyal çalışmacı,

- Biyolog,

- Odyolog,

- Çocuk gelişimcisi,

- Diyetisyen,

- Fizyoterapist,

- İş ve uğraşı terapisti,

- Dil ve konuşma terapisti,

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı, 29 bin 689 sağlık personeli alımı tarihleri ve başvuru şartları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat geçmiş dönemdeki 6 bin 409 sürekli işçi alımı Sağlık Bakanlığı başvuru şartları şunlar olmuştu,

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların, 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesindeki ilgili şartları taşıması gerekecek.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda sağlık çalışanlarına verdiği iftar davetine katıldı.
Burada yaptığı konuşmasında Koca, Sağlık Bakanlığının vizyonunun, toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebilmesi olduğunu söyledi.
"Sağlıklı bir toplum olma hedefimize ulaşmadaki en büyük gücümüz, her biri sağlık hizmetine kendini adamış olan doktorundan hasta bakıcısına kadar geniş yelpazedeki fedakar sağlık çalışanlarımızdır." diyen Koca, fedakar çalışanları sayesinde Türkiye'nin sağlık sisteminde büyük aşamalar kaydettiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle hayata geçirilen şehir hastanelerinin onuncusunun açılışını önümüzdeki günlerde Bursa'da yapacaklarını bildiren Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehir hastanelerimizde hizmetin son noktasına ulaşabilmek iyi yetişmiş, görevini ibadet aşkıyla yapan çalışanlarımız sayesinde mümkün olacaktır. Bu hastanelerimizde ulaştığımız hizmet kalitesini bütün sağlık kuruluşlarımıza yaymanın gayreti içinde olacağız. Son dönemde zatıalinizin desteği sayesinde çalışanlarımızın özlük haklarında önemli adımlar atılmış oldu. Bu yılbaşından itibaren hekimlerin emekli maaşlarındaki ek ödeme devreye girdi. Yıllardır telaffuz edilen sağlık personelimizin fiili hizmet zammı, genel bilinen adıyla yıpranma tazminatı artık gerçek oldu."
Bakan Koca, sağlık hizmetinin insan odaklı olduğunun, doktorundan hasta bakıcısına kadar her aşamada sabır ve fedakarlık istediğinin altını çizdi.
Sağlık hizmetinde zaman zaman istenilmeyen olayların yaşandığını söyleyen Koca, bu hususun sadece Türkiye'nin değil birçok ülkenin önemli bir sorunu olduğunu kaydetti.
 
"GÜÇLÜ HASTA-HEKİM İLETİŞİMİ ÖNCELİĞİMİZDİR"
 
Yapılan yasal düzenlemeyle, artık sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar hakkında şikayete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatıldığına ve bu kişilerin salıverilmeden savcılığa sevk edildiğine dikkati çekerek, sağlık çalışanlarının ifadelerinin de iş yerlerinde alındığını bildirdi.
Koca, "Ceza Kanunu'nda sadece sağlık çalışanlarına yönelik değil, bütün şiddet olaylarında, hırsızlık, gasp ve benzeri olaylarda herkesi ilgilendiren, kamu vicdanını rahatlatıcı genel düzenlemelerin önümüzdeki günlerde gündeme gelecek olan Adalet Reformu'nda yer alacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.
Konuya sadece bir asayiş sorunu olarak yaklaşmanın ve çözümünü sadece bir noktada aramanın netice vermediğini belirten Koca, bunun için çok yönlü bir yaklaşımla tedbirlerin artırılması gerektiğine işaret etti.
 
Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sağlıkta Şiddeti Önleme Eylem Planı hazırladık ve aşama aşama uygulamaya başlıyoruz. Konusu insan olan, nesnesi insan olan ve insanın mahremine müdahale hakkı olan bir mesleğin insani yönü ihmal edilmemelidir. Sağlık talebine muhtaç olan insanın beklentisi tüm bilimsel ve teknolojik desteklerden önce kendine güven veren bir güler yüzdür. Güvenli bir hizmet ortamı ve güçlü hasta-hekim iletişimi önceliğimizdir."
 
Hastanın ve sağlık çalışanlarının kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamını sağlamaları gerektiğine vurgu yapan Koca, "İşini bilgiyle, ilgiyle ve sevgiyle yaptığına inandığım sağlık personelimizin meslek ve görev tanımlarının çağdaş normlara göre yeniden tanımlanması çalışmalarına başladık. Başta hemşire ve ebeler olmak üzere sağlık meslek mensuplarının yardımcı sağlık personeli statüsü ile çalışmalarına son vermek temel hedefimizdir." ifadesini kullandı.
 Koca, diyaliz teknikerleri ile başlanılan çalışmayı diğer sağlık meslek mensuplarına da yaygınlaştırarak, meslek mensuplarının asli görevlerinde çalışmalarını temin edeceklerini belirtti. Sağlıkta hizmetin kalitesi kadar, sürdürülebilirliğin de önem arz ettiğini aktaran Koca, sürdürülebilir bir sağlık sistemi için kaynakları Türkiye'nin üretmesi gerektiğine dikkati çekti.
 Koca, aşı, ilaç ve tıbbi cihaz teknolojisini yerelleştirerek, Türkiye'nin jeopolitik durumu ve son dönemde bölgesinde kazandığı nüfuzu da göz önüne alarak önemli bir ekonomik fırsata dönüştürmenin mücadelesini verdiklerini kaydetti.
Bakan Koca, biyoteknoloji alanında çalışmalar yapıldığını, sağlıkta büyük veri yönetimi ve yapay zekanın gündemlerin başında yer alacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı