Üstad Necip Fazıl kabri başında anılacak

Üstad Necip Fazıl, TYB İstanbul Şubesi, MTTB ve Büyük Doğu Fikir Ocakları’nın ortaklaşa gerçekleştireceği bir programla anılacak.

Üstad Necip Fazıl kabri başında anılacak
Üstad Necip Fazıl kabri başında anılacak
GİRİŞ 25.05.2019 16:55 GÜNCELLEME 25.05.2019 16:55

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Milli Türk Talebe Birliği ve Doğu Fikir Ocakları işbirliğiyle Üstad Necip Fazıl'ın mezarı başında bir program gerçekleştirilecek. Program, 26 Mayıs Pazar günü, saat 17.00’den itibaren ikindi namazını takiben, Üstad’ın Eyüp Sultan Kabristan’ında bulunan mezarı başında gerçekleşecek.

Hayatı ve Mücadelesi Örnek Olsun

Üstad Necip Fazıl’ın anlaşılmasının gelecek nesillere ışık olması adına önemli olduğunu kaydeden TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı şunları söyledi:

''Necip Fazıl çok yönlü kişiliği ile bize tek bir adamın neleri başarabileceğini net bir şekilde göstermiş; tarihten günümüze her hareketin, hep bir kişinin ayağa kalkmasıyla başladığını hepimize en naif şekilde öğretmiştir. Bugün geldiğimiz noktada şunu açık bir şekilde söyleyebiliriz. Üstad tek başına milletimiz üzerinde yürütülen köksüzleştirme çalışmalarını boşa çıkarmıştır. Hayatı, hatıratı, eserleri, mücadelesi gelecek nesiller için ışık olmaya devam edecektir. Bütün İstanbulluları Üstad’ın kabri başında gerçekleştireceğimiz anma programına davet ediyoruz.'' 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar