Rol mü, gerçek mi? Siyanür vahşetinde yeni gelişme

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan'ı içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek, öldüren üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan, yargılama sürecinin hızlanması için akıl sağlığının yerinde olup, olmadığının belirlenmesi amacıyla hastaneye sevk edildi. Kalkan'a, olay sonrası kaldırıldığı hastanede şizofreni tanısı koyulmuştu.

Rol mü, gerçek mi? Siyanür vahşetinde yeni gelişme
Rol mü, gerçek mi? Siyanür vahşetinde yeni gelişme
GİRİŞ 27.05.2019 16:23 GÜNCELLEME 27.05.2019 16:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Olay, 15 Mayıs'ta, Soğukkuyu Mahallesi 6062/1 Sokak'ta bulunan, 8 katlı apartmanın en üst katındaki dairede meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile hazırladığı şerbeti, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan'a ikram edip, içirdi.

 

 

Kalkan çifti, sıvıdan içtikten sonra fenalaştı. Emir Can Kalkan (16) ise ağabeyinin ikram ettiği sıvıdan içmek istemedi. Emir Can, ağabeyinin ısrarı sırasında gözüne bu sıvıdan sıçmasıyla geçici görme kaybı yaşadı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri, Kalkan çifti ile oğulları Mahmut Can, Emir Can ve Mehmet Taha Kalkan'ı (4) hastaneye kaldırdı. Fatma ve Mehmet Kalkan çifti yaşamını yitirirken, geçici görme kaybı yaşayan Emircan ile siyanür kaynaklı sağlık sorunu yaşamadıkları anlaşılan Mahmut Can ve küçük kardeşi Mehmet Taha Kalkan, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Kalkan çifti ise memleketleri Yozgat'ta toprağa verildi.

YARGILAMA ÖNCESİ RAPOR ALINACAK

Gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede şizofreni teşhisi koyulan Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma aşamasında "Üniversitenin laboratuvarında, yatay çizgi şeklinde kırmızı gözleri olan ve siyah pelerin takan, süper kahraman gibi birisiyle tanıştım. Ancak bu kişiyi yalnızca ben görebiliyordum, o da yalnız olduğumda. Bana, kalabalık içinde olmayı sevmediğini ve sadece kendisi varken laboratuvara geldiğini söylüyordu. Son olarak, bana siyanürlü bir şerbet hazırlamamı ve aileme içirmemi söyledi" diyen Kalkan, akıl sağlının yerinde olup, olmadığının belirlenmesi amacıyla tutuklu bulunduğu Buca Cezaevi'nden Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada doktor gözetiminde izlenecek Kalkan'ın rol yapıp, yapmadığı tespit edilecek. Kalkan hakkında hazırlanacak rapor, yargılama sürecinde mahkemeye sunulacak.

Öte yandan Mahmut Can Kalkan hakkında, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da şizofreni hastası olup, olmadığının belirlenmesi amacıyla detaylı rapor istendiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 33
  • CEMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    bu mantığı anlamıyorum deliyse serbest cezai ehliyeti yok böyle birşey olabilirmi asıl şizofren çıkarsa ömürboyu hapise tıkmak lazım iyi oldu canım toplu katliam yapayım bir deli raporu hop serbest oh neala memleket
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    siyah pelerinli mahluk senden iç demedimi sana öyle bir mahluk şunu yap desede senin beynin yokmu içiremem neden aileme içireceğim sen kimsin ailemden ne isriyorsun dememişmi birde gelen mahluk cin ise o türkçe biliyormu emirleri nasıl anlamış
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim ALLAH kimse başına vermesin çok zor,Ölenlere ALLAH rahmet etsin.İlim adamlarımız teşhisi koymuş,belliki çocuk hasta, Bilse yapar mı?Aklı başına gelince ne kadar nedamet üzüzelceğini tasavvur edilemez.ALLAH şifalar nasip etsin.Komşumun kızından biliyorum.Normal halinde o kadar efendi kibar,bir bakıyorsun arada sırada kapıdan fırlayıp beni öldürüyorlar diye feryet edip tüm siteyi ayağa kaldırıyor.Babasıda doktor.Ne yapsın..
    Cevapla
  • gizli şizofren 4 yıl önce Şikayet Et
    esas şizofren ve hatta gizli şizofren fetöcülerdir ve bağlı yapılarıdır. zavallılar saçma ve sapkın düşüncelere inanmışlardır. kendilerine karşı çıkan ve fetöyle mücadele eden herkesi zehir sihir büyü mobbing yalan oyun kumpas iftira ile öldürme yok etme yoluna giderler. pek çok mühendisin ve Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu' nun şehid edilmesinde ve şaibeli ölümlerde etkin rolleri vardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Reis' i öldürmek üzere tim kurmuşlardır. darbeye karşı çıkan polisleri öldürmek için ise stadyum hazırlamışlardır. gizli açık fetöcüler ve bağlı yapıları, esas dikkat edilmesi gereken bu zavallılardır. bunlar anne baba kardeşlerini dahi hiçe sayarlar. lanet bunların üzerinedir.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Varsayalım şizofren çıktı.napacaksın insan öldürmesi serbestmi diyeceksin.sadece hapiste ayrı bölmede kalması yeter başka bişe yapılmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı