Öğrenciler müzelerde tarihe ve kültüre dokunarak öğrenecek

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü kapsamında öğretmenler müzede eğitim konusunda uzmanlaşıyor

Öğrenciler müzelerde tarihe ve kültüre dokunarak öğrenecek
Öğrenciler müzelerde tarihe ve kültüre dokunarak öğrenecek
GİRİŞ 28.05.2019 16:43 GÜNCELLEME 28.05.2019 16:43

Tarih ve kültür farkındalığı, millî tarih bilincinin gelecek kuşaklara daha kalıcı ve somut aktarılması için müzeler, sınıfa dönüşüyor.

MÜZE EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLATILDI

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, öğretmenlerin müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları, çocukların sınıf içi öğrenmelerini daha sahici öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmek için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce Müze Eğitimi Sertifika Programı başlatıldı.

Program çerçevesinde başta tarih eğitimi olmak üzere farklı derslerin kazanımlarının, müzelerin tarihsel, arkeolojik ikliminde öğrencilere aktarılması mümkün olacak.

TOPKAPI SARAYI MÜZESİ'NDE TOPLANTI İLE KAMUOYUNA TANITILACAK

Müze Eğitimi, Ankara’da gerçekleştirilen pilot uygulamanın ardından Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla İstanbul’un tarihi tanığı Topkapı Sarayı Müzesi’nde gerçekleştirilecek toplantı ile kamuoyuna tanıtılacak.

Açılış konuşmaları sonrasında Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın, 'Müze Eğitim Sohbeti' olacak. Ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 'Müzede Eğitim Etkinliği' yapılacak.

2 YIL İÇİNDE 15 BİN ÖĞRETMENİN MÜZE EĞİTİMİ ALMASI HEDEFLENİYOR

Tarihi daha gerçekçi hale getirebilmek için Ankara Üniversitesi Müze Eğitimi Ana Bilim Dalı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Kültür Bakanlığı desteğiyle geliştirilen program için ‘Müze Eğitimi Öğretmen El Kitabı’ ve ‘Müze Etkinlik Kitabı” hazırlandı.

17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında öğretmen ''Müze Eğitici Eğitimi'' programının düzenlenmesi ve iki yıl içerisinde 15 bin öğretmenin müze eğitimi alması hedefleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti