Bakan Varank'tan gençlere Twitter'dan sahur daveti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından davet ettiği gençlerle sahurda buluştu. İki saat içerisinde Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bir kokoreççide toplanan gençler, Bakan Varank ile sohbet etti, sorunlarını paylaştı. Varank, bir sonraki daveti de yine sosyal medya üzerinden yapacağını söyledi.

Bakan Varank'tan gençlere Twitter'dan sahur daveti
Bakan Varank'tan gençlere Twitter'dan sahur daveti
GİRİŞ 29.05.2019 13:15 GÜNCELLEME 29.05.2019 16:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilginç bir etkinliğe imza attı. Sosyal medyayı etkin kullanmasıyla bilinen Varank, sahur vakti yaklaşırken, kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Takipçilerinden köfte ve kokoreçi ile meşhur Atatürk Orman Çiftliği’ne kimlerin gelebileceğini sordu. “Gençler! Atatürk Orman Çiftliği civarında bu gece bir sahur yapsak kimler gelir?” diye soran Bakan Varank’ın çağrısı, karşılıksız kalmadı.

 

 

BABAM O SAATTE YOLLAMAZ

Paylaşıma olumlu yanıtlar gecikmezken, ''Babam o saatte yollamaz Bir yol varsa gelmek isteriz ama..'' cevabı üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı devreye girdi. Resmi hesaptan, ''Merhaba, telefon numaranızı DM üzerinden alabilir miyiz?'' sorusu geldi. Mesajı yazan genç kızın babasından izin alınarak, sahur davetine katıldığı öğrenildi. 

 

 

GENÇLERLE SOHBET

Sahura davet edilen gençler, iki saat gibi kısa bir süre içerisinde Bakan Varank ile Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bir kokoreççide buluştu. Çoğunluğu üniversite öğrencilerden oluşan gençler, Varank’a teşekkür ederek, karşılaştıkları sorunları anlattı. Sahur boyunca Varank, gençlerle tek tek tokalaştı, sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahurun ardından ulaşım imkanı olmayan gençler, araçlarla evlerine ve yurtlarına teslim edildi. 

FOTOĞRAF KAYDIYLA İZİN

Daveti sosyal medyadan öğrenen ve ardından sahura katılan bir genç, Kredi Yurtlar Kurumu’na ait bir yurtta kaldığını, yurt müdürüne durumu anlatmasına karşın önce müdürü inandıramadığını belirterek, “Kendisiyle fotoğraf çekilirsem izin verebileceğini söyledi. Sağ olsun kendisi ile fotoğraf çektirdik. İzin aldık ve buradayız.” dedi. Gençler, Varank’ın hibrit bir makam aracı tercih etmesini takdir ederek, fırsat buldukça toplu taşım araçlarını kullanmasına da dikkat çekti. 

BAZILARI İNANAMADI

Varank, sosyal medyadan gençlere yönelik yaptığı sahur davetine ilişkin olarak, ''Sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya çalışan bir insanım. Uzun yıllardır da kullanıyorum. Sosyal medya, özellikle gençlerin rağbet ettiği, orada vakit geçirdiği bir ortam. Dolayısıyla onların dilini yakalayabilmek önemli. Bugün de güzel bir iş yapalım dedik. Takipçilerimizi burada, Atatürk Orman Çiftliği’nde sahura davet ettim. Gelen cevaplardan bazılarının buna inanmadığını da gördüm. Ama buraya gelerek bizzat yaşayarak, şimdi memnuniyetini ifade edenler var. Oldukça güzel geri dönüşler aldık.'' dedi. 

GENÇLERLE İLETİŞİMİ OLAN BİR BAKANLIĞIZ

Çağrıya olumlu yanıt veren herkesi davet edemediklerini kaydeden Varank, “Burada 60-70 kişi var. İnşallah bir sonraki davetimizi yine sosyal medya üzerinden, spontane bir biçimde yaparız. Daha fazla, bütün cevap verenleri davet edebileceğimiz bir etkinlik yaparız. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak zaten gençlerle iletişimi olan, gençlerle ilgili faaliyetleri olan bir bakanlığız. Bunu da en etkin biçimde yapabilmek için sosyal medyayı etkili kullanarak netice aldığımıza inanıyoruz. Böyle faaliyetlerimize devam edeceğiz. Hem bizler memnun olduk hem de buraya gelen kardeşlerimiz memnun oldu.” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'