Yerli silahların sesi Hakurk’tan geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesindeki terör hedeflerine karşı 27 Mayıs 2019 tarihinde saat 20.00 sularında başlatılan “Pençe Harekatı” başarıyla devam ediyor.

GİRİŞ 29.05.2019 17:00 GÜNCELLEME 29.05.2019 17:00
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı topçu birliklerinin ve Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının bombardımanı ile başlayan harekat, bölgeye helikopter ile indirilen komando timlerinin ilerlemesiyle derinleşiyor.

 

 

Harekatta; T-129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, T-155 FIRTINA Kundağı Motorlu Obüs Sistemi, MPT-76/55 Piyade Tüfekleri gibi birçok Türk Savunma Sanayii ürünü kullanılıyor. Kullanılan yerli sistemlerden birisi de Roketsan tarafından geliştirilen BORA Balistik Füze Sistemi.

 

 

 

160 KM'LİK HEDEFİ VURDU

Pençe Harekatı kapsamında belirlenen terör hedefine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından BORA Balistik Füze Sistemi atışı gerçekleştirildi. 280 kilometre menzile sahip 610mm’lik füze, yaklaşık 160 kilometre mesafedeki terör hedefini yüksek hassasiyetle vurdu. Harekat bölgesinde çok sayıda BORA Balistik Füze Sistemi bataryasının bulunduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com 

YORUMLAR 36
  • Zanterno 4 yıl önce Şikayet Et
    Bora = hevalsavar :)
    Cevapla
  • keke 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bu ...
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    şunun biraz büyüğünü bin veya ikibin km menzillisini yapıp farklı başlıkları nükleer dahil taşıyan bir modelini üretip doğu batı kuzeyy güneye çevirecen bak kimse bişey diyebiliyormu nasıl abi çekiyolar
    Cevapla
  • Cenderme 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tamam da , tecavüzcüye çocuk tecavüzcüsüne ne zaman idam gelecem ,lanet yağıyor üstümüze her gün çocuklara tecavüz haberleri çıkıyor ,bu lanet hepimizi helak eder LUT kavmi gibi
    Cevapla
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    yihhuuuuuuuuuuuu maaşallaahh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması