PKK neyin peşinde?

Güvenlik güçlerinin son dönemlerde yurt içinde nefes aldırmadığı terör unsurları, Hakurk'ta devam eden 'Pençe' harekatı ile de büyük darbe aldı. Operasyonlar devam ederken, bu sabah İran sınırından gelen şehit haberi ve işçi servisine bombalı saldırı olayı 'Sınırda neler oluyor?' sorusunu da beraberinde getirdi.

PKK neyin peşinde?
PKK neyin peşinde?
GİRİŞ 02.06.2019 07:36 GÜNCELLEME 02.06.2019 07:37
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türkiye, hem yurt içinde hem yurt dışında sürdürdüğü terörle mücadelesini geçtiğimiz günlerde başlayan 'Pençe' operasyonuyla daha da sağlamlaştırdı.Operasyonların devam ettiği bir dönemde İran sınırından gelen acı haber, bayram öncesinde yürekleri dağladı.

Iğdır'da meydana gelen çatışmada 2 askerimiz şehit oldu, 5 Mehmetçik yaralandı. Bugün bölgeden gelen bir diğer haber de dikkatlerden kaçmadı.

Tarım işçilerini taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.Iğdır'da yaralanan Mehmetçikler hastanede tedavi altına alındı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

 

 

Patlamada dikkati çeken ayrıntı, olayın yaşandığı yerin askeri karakolun güzergahı üzerinde olmasıydı.Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, üst üste yaşanan iki olayın ardından 'İran sınırında neler oluyor?' sorusunu  yanıtladı.

Amaç Türkiye'de etki üretmek

 

 

Yurt içinde terörist sayısının oldukça azaldığını ve dağ kadrosunun etki alanının iyice kısıtlandığına vurgu yapan Ağar, teröristlerin son dönemlerde aldıkları darbelerin ardından 'Türkiye'de etki üretmek' hedefiyle bu tür eylemlere yöneldiğine dikkati çekti.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde konsantrasyonun Güneydoğu Anadolu bölgesinde, Irak ve Suriye sınırları ile sınır ötesinde olduğuna değinen Ağar, şöyle devam etti:

"Terör unsurları bu konsantrasyona karşılık olarak Karadeniz, Doğu Anadolu ve hatta İç Anadolu'nun doğuya yakın yerlerinde eylemler yapmak istiyorlar.Çünkü üzerilerinde çok ciddi bir baskı var. Bu tür eylemlerle hem üzerindeki baskıyı atmaya çalışıyor hem de tabana 'biz halen bitmedik' mesajı vermeyi hedefliyorlar.

Bunun yanı sıra dağda eli kolu bağlanan terörist unsurların son dönemlerde sivillerin arasına karışarak eylemler yaptığına da şahit oluyoruz.Bugün İran sınırında yaşanan hadise sadece İran üzerinden değil, hem yukarıda bahsettiğimiz bu gerçeklik üzerinden hem de Ermenistan üzerinden okunabilir. Ermenistan meselesi de bir şekilde devam ediyor ve oradan sızmalar yaşanabilir.

FARKLI BÖLGELERDE EYLEM YAPIYORLAR ÇÜNKÜ...

Terör unsurları sadece baskıyı değil, üzerilerindeki riskleri de azaltmaya çalışıyor. Bunun yollarından biri de farklı bölgelerde eylem yapmak. Varlık ürettikleri alanlarda etki üretmeye çalışıyorlar ve bu yolla 'iddialarını' devam ettirme niyetindeler.

Bölgede çok sıkışmış bir örgütten bahsediyoruz. Her fırsatı değerlendirmeye çalışacaklardır. Kerkük'te geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılarda dahi PKK izi aranabilir. Erişimin zor olduğu bu tür yerlerde eylem yapmayı tercih etmiş olabilirler."

YENİŞAFAK

YORUMLAR 45
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    irana hiç bir zaman güvenmedim....abd mi iran mı derseniz tabiki iran demek zorundayım, insallah iranda ehli sünnet olur.
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin artık şu idam.Özellikle de şu içimizdeki hainler için...Bunlar ancak bundan anlar..
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Iğdır dan kürt çocukları ermenistan a geçer-yetiştirilir. kalifiye elaman olunca veya daha erken turkiye tarafına geçiş yapar. özellikle aralik ilçesi ve köylüler bilirler. Azeri ler karışmaz. buralarda çalışan güvenlik görevlileri iyi bilirler. yardım ve yataklık edenleri bulup gereğini yapmak gerekir. tüm doğu yerleşim bölgelerini iyi bilmek gerekir.
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ültimatom verecen ve o saatten itibaren teslim olmayanı infaz edecen! Esir alıp beslemektense salla çukura ak babalar nasiplensin!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp belediyeler dikat edilmesi lazim pkk tesdek verebilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!