Arefe günü ve bayramda noter, banka, kargo, hastane ve eczaneler açık mı?

Ramazan Bayramına son 1 gün kala vatandaşlar Arefe günü çalışan ve çalışmayan kurumları merak ediyor. Peki Arefe günü ve Bayramda Noterler, Hastaneler, Kargo Şirketleri, Sağlık Merkezleri, Bankalar açık mı?

Arefe günü ve bayramda noter, banka, kargo, hastane ve eczaneler açık mı?
Arefe günü ve bayramda noter, banka, kargo, hastane ve eczaneler açık mı?
GİRİŞ 03.06.2019 20:33 GÜNCELLEME 03.06.2019 20:34

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 yılına ait dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Ramazan ayı, 06 Mayıs tarihinde başlayacak, 03 Haziran tarihinde arefe günü ile sona erecek. Ramazan Bayramının ilk günü ise 04 Haziran Salı gününe denk gelecek. Cuma gününün de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi halinde Ramazan Bayramı tatili hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıkabilecek. Peki Ramazan Bayramında banka, noter, hastane, kargo, sağlık merkezleri hizmet verecek mi? İşte resmi kurumların arefe günü çalışma saatler...

 

Arefe Günü Bankalar Çalışacak mı?

Arefe günü bankalar yarım gün açık olacak. Bayramın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri ise bir sonraki mesai gününde işleme alınacak. Dolayısıyla hesap işlemleri ve ödemelerin aktarılması, 7 Haziran Cuma günü saat 08.00 itibariyle gerçekleştirilebilecek.

 

Bayramda Hastaneler ve Sağlık Merkezleri Açık mı?

Tüm resmi bayramlarda ve tatillerde  Aile Sağlık Merkezleri (ASM) kapalıdır. Bayramlarda acil servisler ve yoğun bakım üniteleri açıktır. 24 saat esasına göre hizmet veren yerler yani hastaneler açık olacak. Aile Sağlık Merkezleri acil servis kategorisinde olmadığı için Pazartesi gününden başlayarak Cuma günü de dahil olmak üzere tatil olacak. ASM, göreve 10 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Hastanelerin acil bölümleri açık olacak, randevulu hastalar 10 Haziran Pazartesi gününden itibaren muayene olabilecek.

Bayramda Eczaneler Açık mı?

Ramazan Bayramı arefe günü yani 3 Haziran Pazartesi sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek, diğer eczaneler kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI?

Ramazan Bayramı tatili öncesi işi olan vatandaşlar noterlerin açık olup olmayacağını sorguluyor. 3 Haziran Pazartesi günü noterler öğlene kadar açık olacak. 12:30'a kadar işlem yapabilecek olan noterler öğleden sonra resmi tatile girecek.

PTT Kargo:

4-5-6-7-8 Haziran tarihlerinde dağıtım hizmeti gerçekleşmeyecek.

Yurtiçi Kargo:

3-8 Haziran tarihlerinde tüm şube ve acentalar kapalı olup, 10 Haziran Pazartesi günü standart işleyiş devam edecek. Bayram süresince ise çağrı merkezi 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Aras Kargo:

3-6 Haziran 2019 tarihleri arasında hizmet verilmemektedir.

MNG Kargo:

Şube ve acenteler 3-7 Haziran arasında kapalı olacak.

Sürat Kargo:

Ramazan Bayramı dolayısıyla Sürat Kargo acentaları 3 Haziran Pazartesi günü saat 13.00'a kadar, 7 Haziran Cuma günü haricinde kapalı olacak.

TNT Kargo:

Bayram boyunca sadece 4 ve 5 Haziran günleri hizmet vermeyecek.

DHL Kargo:

3 Haziran Pazartesi günü arefe günü olması dolayısıyla yarım gün hizmet verilecek. 7 Haziran Cuma günü ise tüm gün hizmet verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor