AP vekillerine yakın markaj

Avrupa Parlamentosu seçimleri tamamlanırken Türkiye, Avrupa’nın yeni vekilleriyle yakın temasa hazırlanıyor. Türkiye dostu vekillere davetler gündeme gelecek. Bu isimlere Türkiye’nin AB hedefinde attığı adımlar anlatılarak, üyelik süreciyle ilgili olarak destek istenecek.

AP vekillerine yakın markaj
AP vekillerine yakın markaj
GİRİŞ 04.06.2019 06:09 GÜNCELLEME 04.06.2019 06:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu’nda ırkçı politikalara karşı olan AP’li parlamenter markaja alınıyor. Türkiye’nin politikalarını destekleyen parlamenterler davet edilip, Ankara’nın tezleri ve AB’ye üyelik hedefleri anlatılarak destek istenecek. Türkiye Raportörü Kati Piri’nin de değişmesi gündemde.

Avrupa Birliği ülkelerinde 5 yılda bir gerçekleştirilen parlamento seçimleri tamamlandı. Seçimin ardından Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde AB organlarına kimlerin getirileceğine ilişkin tartışmalar kızışırken Türkiye ise yeni Avrupa Parlamentosu üyesi vekillere yakın markaja hazırlanıyor.

HEM SİYASİ HEM DİPLOMATİK ATAK

Türkiye yeni dönemde Avrupa Birliği hedefine desteği artırmak için yoğun bir mesai harcayacak. Bunun için hem diplomatik hem de siyasi alanda yoğun bir çalışma başlatılıyor. Avrupa’nın yeni parlamentosuna üye olarak seçilen isimler Türkiye tarafından analiz ediliyor. Parlamenterlerin Türkiye konusunda ne düşündüğü, yakınlık ve uzaklık dereceleri belirleniyor.

YAKIN İSİMLERLE TEMAS

Önümüzdeki günlerde bu analizler doğrultusunda çalışmalar yürütülecek. Avrupa’nın yeni vekilleri arasında Türkiye dostu olan isimlerle yakın temas kurulacak. Bu isimlere yönelik hem ziyaretler hem de davetler gündeme gelecek. Bu isimlere Türkiye’nin AB hedefinde attığı adımlar ayrıntılı olarak anlatılarak, Türkiye’nin üyelik süreciyle ilgili olarak destek istenecek.

KATİ PİRİ GİDİYOR

Bazı çıkışları ile tepki gören Türkiye Raportörü Kati Piri’nin de değişmesi gündemde. Piri’den görevi devir alacak isme Türkiye’nin gerçeklikleri en doğru şekilde anlatılacak. Avrupa’daki partiler ile diyalog sürecine de hız verilecek. AB’nin üst düzey pozisyonlarında gerçekleşecek değişim kapsamında Türkiye raportörlüğüne de yeni bir ismin gelmesi gündemde. Yeni raportörden Türkiye’ye yönelik ön yargısız davranması istenecek.

AK PARTİ’DEN MESAJ

AK Parti de Avrupa’daki partiler ile diyalog sürecine hız verecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz çalışmayla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin tezlerini daha çok anlatacağız. Bir taraftan karma komisyon oluşacak. Yeni raportör belirlenecek. Bu süreçleri takip ediyoruz. Daha dengeli bir yapı olur. Bugüne kadar bu karma parlamento komisyonunda Türkiye karşıtı vekillerin çıktığını gördük. Şimdi dengeli bir yapının oluşmasını ümit ediyoruz. Türkiye raportörünün daha objektif daha dengeli birisinin olmasını temenni ediyoruz. Çeşitli çevrelere de temennimizi iletiyoruz.”

Yenişafak

YORUMLAR 15
  • Gercegin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasinin gelistigi egitimin ve adalet sisteminin iyi olduğu ülkelerde refah ve mutluluk hergun artmaktadır
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir ALLAH in kuu yokmu neden illaki ab.ye girmek istiyoruz.? Ingiltere gururglu bir millet cünki Ab.den ayrilma sebebi Almanlar ve Fransizlardan emir almak veya onlarin uydusu finosu olmak istemediklerinde dolayidir..Türkiye Abye girsin yemin ediyorum avrupa ülkelerinin mesela Bulgaristan cekya gibi ülkelerin genel evi olcak..oislikler hep Türkiyeye gelcek.Gümrüklerde isteyen elini kolunu sallayarak gececek.Kontroller kalkacak.
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla bizi avrupa y’a sokmuyorlarsa bizde bunlari ortadoguya sokmayalim bu kadar basit
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla bosuna heveslenmeyin avrupa birligine hayatta giremeyiz dogrusu giremeyiz degil almazlar
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi istemiyorlar bu apaçık ortadayken biz neden hala uğraşıyoruz? Avrupa devletlerinin büyük bir kısmı istemiyor işte bu bilinmedik bişey değil ki. Adamlar hiç AP’de en çok vekilin müslüman bir ülkeden gelmesini ister mi ? İstemez. Ya adamlar bir zamanlar üye olmak istiyorsanız terörle mücadeleyi hafifletin, Akkuyu nükleer santrali yapmaktan vazgeçin bile dediler bu akıl alacak iş değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı