Ordu Valiliği'nden açıklama! İmamoğlu'nun yalanı ortaya çıktı

CHP İstanbul adayının Ordu-Giresun Havalimanında VIP salona alınmamasıyla ilgili Ordu Valiliği açıklama yaptı.

GİRİŞ 06.06.2019 13:34 GÜNCELLEME 06.06.2019 14:43
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Anıtkabir’de ve KKTC’de İBB Başkanı olmadığı halde sahte unvan kullanan İmamoğlu, hakkı olmadığı VIP salona zorla girerken yaşanan arbede yaşandı. Konu ile ilgili Ordu Valiliği açıklama yaptı.

Fox TV’de yayınlanan “Çalar Saat” adlı programda ve bazı internet haber sitelerinde; CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, Ordu-Giresun Havalimanında VIP salonuna alınmadığı yönünde yapılan haberler üzerine açıklama yapılması zarureti doğmuştur.

05.06.2019 Çarşamba günü saat 20.00 sıralarında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ’nun özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanından İstanbul’a seyahat edeceği bilgisi üzerine güvenlik açısından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

VALİ TALİMAT VERDİ YALANI ORTAYA ATTI!
İMAMOĞLU'NUN VIP KULLANMA HAKKI YOK

Aynı gün saat 22.20 sıralarında konvoy eşliğinde Havalimanının VİP otoparkına giriş yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit TORUN, Ekrem İmamoğlu ve kafiledekiler araçlarından inerek, VİP giriş kapısından terminal binasına giriş yapmak istemişlerdir. Bu teşebbüs üzerine, Havalimanı Mülki İdare Amirliğine bildirilen 14 kişilik Uçak Yolcu Manifestosunda (Ekrem İMAMOĞLU, Neslihan İMAMOĞLU, Hasan İMAMOĞLU, Hava İMAMOĞLU, Murat ONGUN, Fatih KELEŞ, Veysel TAŞDEMİR, Zilan KARAKURT, Onur GÜNAL, Gülşah İNCE, Çağlar GÜNER, İrem ŞAHİN SELES, Sedat SARP)  VIP Salonunu kullanma hakkına sahip kişi olmadığı, kendilerine ifade edilmiştir.

 

 

VIP Salonunu kullanma konusunda ısrarcı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TORUN’a, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gencer BAYRAM tarafından Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programında yer alan ‘VIP Salonlarından sadece  vip listede belirtilen makam sahipleri yararlanır’  hükmü hatırlatılarak, kendilerine Ekrem İMAMOĞLU ve beraberindekilerin Rical Listesinde bulunmadıklarından VIP salonuna alınamayacağı belirtilmiştir.  

Bu izahat ve ikazlara aldırmayan Ekrem İmamoğlu  ve beraberindekiler, VIP salonu kapısında görev alan polis memurlarına mukavemet etmek ve onları itmek suretiyle VIP salonuna zorla girmek istemişlerdir. Bu esnada Aprona çıkış kapısı önünde gerekli önlemler alınmış olup, grubun Aprona çıkmasına izin verilmemiştir. Aprona çıkmasına izin verilmeyen grup, tekrar VIP otoparka yöneldiği esnada, VIP salonu içerisindeyken Ekrem İmamoğlu kendisine refakat eden polislere hitaben “Bu Vali tam bir it” ifadesini kullanmıştır. 

Grup, daha sonra iç hatlar gidiş terminaline yönelmiş ve bu noktaya geldiklerinde, gruba sivil havacılık prosedürü gereği dokunulmazlığı bulunan Milletvekili hariç diğer şahısların kapı dedektörlerinden aranmak suretiyle geçmeleri gerektiği hatırlatıldığında, şahıslar bu ikazlara da aldırmayarak, hepsi birden aranmadan geçmek istemişlerdir. Bu esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TORUN, polis memurlarına hitaben, Polislere ve devlet büyüklerine hakarette bulunmuştur.

Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan olayla ilgili gerekli kamere kayıtları mevcut olup, hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemler Valiliğimizce başlatılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunulur.

YORUMLAR 265
  • vatansever delii 4 yıl önce Şikayet Et
    senin vasvın ne imamğolu kendini şimdiden patişah zandediyo öyle yok sen vali beye küfür 15 yaşındaki gence hakaret yapamazsın sana hop deriz uşaum
    Cevapla
  • Gönül Aktaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlunun VIP Giriş hakkı olmadığı doğrudur. Ama Ekipte Milletvekilleri var ve her Milletvekili ile beraber 2 kişinin mahiyeti olarak geçme hakkı vardır VIP' den. İmamoğlu bu kontenjandan faydalanıyordur. İnsanlar çoğu şeyi bilmediği için yine yanlış yönlendiriliyor ve kandırılıyor. İmamoğlu bir Milletvekili eşliğinde çatır çatır bütün VIP lerden geçer ve kimse buna engel olamaz, eğer oluyorsa da işin altında başka şeyler vardır.
    Cevapla
  • CRT 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekipte sadece 1 milletvekili var. Farzet İmamoğlu ve eşi geçti. Peki diğer 11 kişi kimin sayesinde geçecek? Bırakın bu ayakları, adam zorbalık yapmak istemiş resmen. Utanmadan savunuyorsunuz birde. Dediğiniz gibi işin altında kesinlikle bir iş var. O da "son dönemde çok iyi oynadığı mağdurum" kimliği.
    Cevapla
  • polis 4 yıl önce Şikayet Et
    itoglu it ekrem kendi gercek suratını gösterdi boşver geçip geçmeyecegini.onda karakol basıp küfretme huyu vardır.gönül hanım
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize İzin Vermiyorlar Yaptırmıyorlar Engelliyorlar Demek İçin Edepsizlik Çirkeflik Yaparak Mağduruz Demeye Çalışıyor, TABİ YERSEN CHP Zihniyetinin Siyaset Anlayışı Bu!
    Cevapla
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara Uymayan Yönetime Gelirse Milleti Hangi Kurallarla Yönetir,İş İşten Geçmeden Milletin Bunu Sorgulaması Gerekir.
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehir eskiyalari bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü