ABD Başkanı Trump'ın sloganını kullandılar! Ayasofya skandalı

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından Ayasofya üzerinden büyük bir skandala imza attı. AK Parti'nin Ermeni asıllı İstanbul milletvekili Markar Esayan bu paylaşıma tepki gösterirken, Türk kullanıcılar da gönderinin altına Fatih Sultan Mehmet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını yükleyerek karşılık verdi.

ABD Başkanı Trump'ın sloganını kullandılar! Ayasofya skandalı
ABD Başkanı Trump'ın sloganını kullandılar! Ayasofya skandalı
GİRİŞ 06.06.2019 17:23 GÜNCELLEME 06.06.2019 17:24
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ermeni Ulusal Komitesi dünyanın pek çok ülkesinde milliyetçilik üzerinden lobi faaliyetleri yürütüyor. Bu komitenin ABD birimi ANCA, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Ayasofya'yı kullanarak ırkçı bir paylaşım yaptı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimlerde kullandığı slogan "Make America Great Again (Amerika'yı tekrar büyük yap)"a atıfta bulunularak "Make Istanbul Constantinople Again (İstanbul'u tekrar Konstantinopolis yap)" yazılı bir görsel paylaşıldı.

 

 

ERMENİ VEKİLDEN TEPKİ

AK Parti'nin Ermeni asıllı İstanbul milletvekili Markar Esayan da bu skandal paylaşıma sert sözlerle yüklendi. Esayan Twitter'dan, "İstanbul sonsuza kadar sürecek. Fatih Sultan Mehmet, Bizans baskısı yerine İstanbul'u fethettikten sonra 1461'de Ermeni Patrikliği'ni kurdu. Size yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

TÜRKLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Türk kullanıcılar da bu paylaşıma büyük tepki gösterdi. Çok sayıda Twitter kullanıcısı, Fatih Sultan Mehmet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini kullanarak mesaja cevap verdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 68
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    who cares USA or EU or Israil? Kim takar sizi Amerika AB ve israil?
    Cevapla
  • demir 4 yıl önce Şikayet Et
    mesaj buyuk ekremimamoglu geliyor demek istiyor siz hala anlamadinizmi
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    eeeee ne demisler bir Türk bin gavura bedeldir sözü asla bosuna degildir
    Cevapla
  • temsil 4 yıl önce Şikayet Et
    türkler ve müslümanlar en az okuyan en çok konuşan bir millet bu yobazliktan bu cehaletten kurtulmanin tek yolu okumak ve yavuz bülent bakileri anlamali ve tum topluma anlatmali ve iyi anlamaliyız aksi taktirde bu kalitesiz yoz yobaz hayatımiz böyle süreer gider konu bu tabi kim duyar kim izan eder anlar oda hidayet sahibinin takdiridir ne deyelim
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıdaki düşman belli ama tespit edilemeyen içimizdeki hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi