Binali Yıldırım, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da

Cumhur ittifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da partililerle bir araya geldi.

Binali Yıldırım, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da
Binali Yıldırım, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da
GİRİŞ 07.06.2019 11:28 GÜNCELLEME 07.06.2019 11:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa GAP Havalimanı'na gelen Binali Yıldırım'ı, Vali Abdullah Erin ile protokol üyeleri karşıladı. Araç konvoyu eşliğinde ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığı'na yapan Yıldırım'a, İl Başkanı Bahattin Yıldız, kentte yürütülen çalışmaları anlattı. Parti binasında bir süre vakit geçirerek, partililerle bir araya gelen Yıldırım, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

 

 



Binali Yıldırım, Dergah Camii'nde kılacağı cuma namazının ardından kentin simgesi olan Balıklgöl yerleşkesinde halkla buluşacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberler sehri urfadir kardesim bilmiyorsan git ogren
    Cevapla
  • Meta 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun yerli ve milli adayı binali yıldırım şanlıurfamızın hayır duasını aldı allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • Düşünen genç 4 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakırdır. Adı Kuran’da geçen ve Diyarbakır’da hem makamları hemde kabirleri bulunan peygamber sayısı 4 tür. Acaba peygamberlerin makamının büyüklüğü itibariyle mi Urfa’ya peygamber şehri deniyor. Yoksa sadece peygamberlerin kesreti itibariyle mi? Bilen varsa lütfen izah etsin. Selametle...
    Cevapla
  • Edessa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Adem’in çiftçilik yaptığı, Hz. İbrahim Halil, Hz. Eyyüp, Hz. Şuayp, Hz. Elyasa gibi peygamberlerin yaşadığı bu bölge bugün “Peygamberler Şehri” olarak anılmaktadır. Hıristiyanlar, Hz. İsa’nın mendilinin Şanlıurfa’da bulunmuş olmasından dolayı buraya Dir-Mesih adını vermişlerdir. Musevi, Hırıstiyan ve İslâm peygamberlerinin atası olarak nitelenen Hz.İbrahim Urfa’da doğmuş, Nemrut ve onun yaptığı putlarla mücadele ettiği için burada ateşe atılmıştır. Lut Peygamber, amcası Hz. İbrahim’in Urfa’da ateşe atıldığını görmüş ve daha sonra buradan Sodam’a gitmiştir. Hz.İbrahim’in torunu İsrafiloğulları’nın atası Yakup Peygamber burada yaşamış ve Urfa’da ölmüştür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor