4 işçinin öldüğü yangın sonrası fabrika sahibi gözaltına alındı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, 4 işçinin yangında yaşamını yitirdiği tekstil fabrikasında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangınla ilgili soruşturma kapsamında, fabrika sahibi ve binayı kiralayan kişi gözaltına alındı.

4 işçinin öldüğü yangın sonrası fabrika sahibi gözaltına alındı
4 işçinin öldüğü yangın sonrası fabrika sahibi gözaltına alındı
GİRİŞ 07.06.2019 14:21 GÜNCELLEME 07.06.2019 14:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çayırova'ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ev tekstil ürünleri üretimi yapılan fabrikada dün yangın çıktı. Alevler, 4,5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınarak, söndürüldü. Fabrikada mahsur kalan 4 işçi, yaşamını yitirirken, dumandan etkilenen 5 işçi de hastanede tedaviye alındı. İşçilerin cansız bedenleri, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 4 işçiden 3'ünün Suriye uyruklu, 1'inin ise Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi. Otopsi sonucu işçilerin kimlikleri belirlenecek.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan bugün fabrikada soğutma çalışmalarına devam edilirken, enkazdan hala dumanların yükseldiği görüldü. Bir ara enkazdan küçük alevler yükselirken, itfaiye ekibi su tuttu.

FABRİKA SAHİBİ GÖZALTINDA

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yangınla ilgili 2 savcı görevlendirirken, 30 kişinin ifadesi alındı. Fabrikanın sahibi ile binayı kiraya veren kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, kaçak olarak çalıştığı öğrenilen 8 yabancı uyruklunun, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi kacak çalışan kamplarda kaçan milyonlarca gocmen var ülkemizde dil bilmiyorlar yol bilmiyorlar işsizlik artıyor Allah rızası için şunlara bir çare bulun. Hangi dükkana girsek suriyeli
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    4 milyon insan izmirden büyük şehir yapar
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışma izni olmadan çalıştırılan yabancilari tespit edin. Adamın oturma izni yok çalışma izni nasıl olsun kaçak olarak ülkeye giriş yapmış yada turist gelmiş 5 seneden beri ülkemizde kaçak çalışıp yaşayanlar var gerekenler yapılsın özellikle İstanbul dikkat
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi