Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı! 2700 muhafaza memuru başvuru...

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 5 bin kişilik personel alımı yapılacak. Bu istihdamın en çok merak edilen kadrosu olan orman muhafaza memuru kadrosuna ise, 2700 kişilik personel alımı yapılacak. Peki başvurular ne zaman? İlan ne zaman yayınlanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı! 2700 muhafaza memuru başvuru...
Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı! 2700 muhafaza memuru başvuru...
GİRİŞ 18.06.2019 08:59 GÜNCELLEME 18.06.2019 08:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  geçtiğimiz 29 Mart tarihinde bir açıklama yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine farklı kadrolar için memur alımının yapılacağını belirtmişti. Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada "Atama bekleyen kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Orman Genel Müdürlüğü’müzde istihdam edilmek üzere; 1200 Orman Mühendisi, 2700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 Bin personel alımı yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerine yer vermişti. Üzerinden geçen süre zarfında adaylar araştırmalarına devam ediyorlar. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Kesin tarih belli oldu mu?

 

Hangi Kadrolara Alım Yapılıyor?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilanın duyurusunu yaptığında detaylarını vererek alım yapılacak olan kadroları da belirtmişti. Buna göre;

 

- 1200 Orman Mühendisi,

- 2700 Orman Muhafaza Memuru,

- 800 Memur

- 300 Şoför

kadrolarına olmak üzere toplamda 5 bin kişilik personel alımı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir soru önergesine cevaben, 10 bin 551 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirmek için Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve Maliye Bakanlığı'ndan istekte bulunduklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, sözleşmeli personel ataması yapmak için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan talepte bulunduklarını açıkladı.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

Bakan Pakdemirli’nin belirtilen açıklamasının ardından Orman Genel Müdürlüğü üzerinden açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre ‘’Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.’’ Alımlar hakkında kesin tarih verilmedi fakat ilanın seçimlerden sonra yayınlanması beklenmektedir. Kesin tarih belli olduğunda haber7.com üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Orman Muhafaza Memuru Maaşı (2019)

Orman Muhafaza Memuru kadrosunda göreve yeni başlayan memurun belirli tutarlar eklenmediğinde aldıkları maaş 3.379 TL civarında. Fakat hizmet yılı, evlilik durumu, eğitim durumu gibi tutarlar eklendiğinde söz konusu maaş 4 bin TL’na kadar çıkmaktadır.

YORUMLAR 1
  • Bestami gözalan 4 yıl önce Şikayet Et
    38yasindayim evli 3cocuk sahibiyim Mersin'de yaşıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...