'Dolu'nun bilançosu ağır

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan dolu yağışı sonrası 50 konutun zarar gördüğü, 257 araçta hasar oluştuğu, bin 431 çiftçiye ait 18 bin 454 dekar arazinin de zarar gördüğü açıklandı.

'Dolu'nun bilançosu ağır
'Dolu'nun bilançosu ağır
GİRİŞ 14.06.2019 16:31 GÜNCELLEME 14.06.2019 16:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gürgentepe ve Gölköy ilçesinde 2 gün önce aşırı dolu yağışı sonucu meydana gelen afetin yol açtığı hasarların tespit çalışmaları sürüyor. Yağışın ardından Vali Seddar Yavuz tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) deveye sokularak 3 ayrı hasar tespit komisyonu oluşturuldu.

 

 

Yapılan incelemelerde ise dolu yağışı sonrası 257 araçta hasar oluştuğu, bin 431 çiftçiye ait 18 bin 454 dekar arazinin de zarar gördüğü belirtildi. 
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, Gürgentepe ilçesinde yapılan zarar tespit çalışmalarında konutların tespitinin yapıldığını, tarım arazileri ve araçların tespitlerinin devam ettiğini belirterek, “Gürgentepe ilçemizin 8 mahallesinde, 41’i orta hasarlı, 9’u az hasarlı olmak üzere toplam 50 konutun çatısının zarar gördüğü tespit edildiği görüldü. Gürgentepe ilçemizin 10 mahallesi ile Gölköy ilçemizin 2 mahallesinde, bin 431 çiftçimize ait 18 bin 454 dekar arazide, yüzde 20 ile yüzde 80 arasında değişen oranlarda tarım arazisinin zarar gördüğü, ayrıca 257 aracın camının kırılması, kaportasının çökmesi gibi zarara uğradığı belirlenmiştir. Konutlara yönelik hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, tarım arazileri ile araçlarda oluşan hasarları tespit çalışmaları ise devam etmektedir” dedi. 

Afetten zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yavuz, devletin tüm imkanlarıyla afetzede vatandaşların yanında olduğunu ve yararlarının en kısa sürede sarılacağını sözlerine ekledi. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gazabından korkacaksın. Millet sadece maddi hasarı düşünüyor. Bu gazaptan ders çıkartan olmuşmudur acaba.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a cc ibadet etmek için bu dünyaya geldik. Günde 5 sefer ezan okunuyor, Allah cc bana ibadet edin dedirtiyor o halde nankörlük devam ediyor. Sanki nimetleri Allah cc bize mecbur verecek gibi bir tavır siz konusu! Afrikadaki aç susuz insanlardan bizim farkımız ne de onlar Allah'a cc ibadet ediyor şükrediyor. Bu gidişat iyi değil büyük uyarı bu dolu. Avrupada da iki gün şimşekler çaktı. Peygamber Efendimiz sav bizim için mükemmel örnektir, idolümüzdür, o bu felan değil.
    Cevapla
  • Dersimli 4 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza taş yağmadığımıza şükredelim diyeceğim ama,öyle bir hal almış ki bu toplum Sanki Allah ın Gazabını celbedecek şekilde her türlü melanet işleniyor.kadınların kızların açık saçık cadde ve sokakları doldurmaları herşeyin özeti.Allah ım sen iman selameti nasip eyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!