Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik zirvede 'Kudüs' çıkışı

Başkan Erdoğan, Asya'da İşbirliği Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan: "Kudüs'te yeni oldubittiler oluşturma gayretlerini reddediyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.06.2019 12:10 GÜNCELLEME 15.06.2019 12:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

 

 

Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Tacikistan Cumhuriyeti'nin başkenti Duşanbe'deki temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveden önce Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

 

 

Zirvenin Dönem Başkanı ve Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, toplantı başlamadan önce liderleri Didor Salonu'nda tokalaşarak karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CICA aile fotoğrafında hazır bulundu, fotoğraf çekimi sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in arasında yer aldı.

Erdoğan, daha sonra diğer devlet başkanlarıyla zirvedeki oturuma geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturum başlamadan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet etti. Görüşme esnasında Erdoğan'ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

Liderler, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'ın 5. CICA Zirvesi katılımcıları onuruna vereceği resmi resepsiyona iştirak edecek.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Konferansı hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Takvime bağlı somut bazı hedefler belirlemek suretiyle bu alandaki çalışmalarımıza ivme kazandırmalıyız.

Maalesef düzenli düzensizlik hakim. Yakın coğrafyamızda terörizmle mücadele ediyoruz. Barış refah istikrar doğrultusunda şekillendirme gayretindeyiz.Komşumuz Suriye'de istikrar sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz.

KUDÜS'TE OLDU BİTTİLERİ REDDEDİYORUZ

4 milyon Suriyeliyi ülkemizde misafir ediyoruz. Terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyonlarla çok önemli kademe kaydettik. Suriyeli sığınmacıların bir kısmının kendi vatanlarına dönmelerini sağladık.

Filistin meselesinde de aktif bir tutum sergiliyoruz. Kudüs'te yeni oldu bittileri reddediyoruz. Asya'nın kalbi İstanbul süreci kapsamında faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Keşmir halkının beklentileri doğrultusunda çözümü destekliyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlenen zirvedeki oturum sonrası ikili görüşmelerine devam ediyor.

Erdoğan, zirve kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

YORUMLAR 15
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    katar emiri NBA oyuncusu gibi mübarek ..o ne boy yahu
    Cevapla
  • ebubekr 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap liderleri nin umurunda değil krallığımız sürsün ne olursa olsun derdindeler.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    BIG PICTURE (GENEL MANZARA) : ABD körfez savaşı sonrası "Irak kuzeyinde", Suriye savaşı sonrası " Suriye kuzeyinde" Condoliza RICE'ın "23 ülkenin sınırlarını değiştireceğiz" ve ABD 1918 Wilson prensiplerinde öngörülen "Irak,Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri birleştirip, VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR amacıyla "Büyük Kürdistan'ı kuracağız yolundaki planlarına/ uygulamalarına devam ediyor. !!! ABD/İsrail Irak kuzeyi ve Suriye kuzeyinde devlet kurdular...Sınırlarımızın güvenliğini ABD tehlikeye atıyor diye bir an önce NATO'ya başvurulmalı..
    Cevapla
  • HARPUTLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Seninle gürür duyuyorum Reis
    Cevapla
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    evet reddediyoruz hemde bütün gizli oyunlarını reddediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak