Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünden 'Atatürk büstü'yle ilgili açıklama

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünden, Atatürk büstünün lisenin bahçesindeki metruk binanın damına konulduğu iddiasına ilişkin, 'Atatürk büstüne herhangi bir zararın verilmediği, büstün fotoğrafını çekip basına verenler tarafından depodan alındığı ve provokatif eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir.' açıklamasında bulunuldu.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünden 'Atatürk büstü'yle ilgili açıklama
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünden 'Atatürk büstü'yle ilgili açıklama
GİRİŞ 15.06.2019 11:20 GÜNCELLEME 15.06.2019 11:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, iddiaya konu olayın Muratpaşa'daki Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12 Haziran'da saat 18.00 civarında meydana geldiği bildirildi.

Atatürk büstünün okulun bahçesindeki depoda muhafaza edildiği belirtlen açıklamada, sadece 10 Kasım ve 29 Ekim törenlerinde masadaki Türk bayrağının üzerine konularak kullanıldığı kaydedildi.

Atatürk büstünün, bulunduğu depodan camları kimliği belirsiz kişilerce kırılarak çıkarıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayın fark edilmesi sonrasında okulun güvenlik görevlileri ve okul idaresince büst koruma altına alınmıştır. Atatürk büstüne herhangi bir zararın verilmediği, büstün fotoğrafını çekip basına verenler tarafından depodan alındığı ve provokatif eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir.

Okul idaremizce konuyla ilgili polis karakoluna suç duyurusunda bulunulmuştur. Müdürlüğümüzce maarif müfettişi görevlendirilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • seray 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen kendi adamları bu tezgah kuruyor bunlarda sosyal medyadan servis ediyor çok tanıdık Amerika'nın apon gemilerini vurup suçu İran atması gibi
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin isidir. isleri gücleri yalan dolan hirsizlik frildak sahtekerlik kumpas .
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    heykele karşı kalben isteyerek saygı duran ona hürmet eden yada değer veren. ahirette ne olacağı bellidir. bunun lamı cimi yoktur Kuran ayetleri açıktır. muminlerin gözünde dağdaki bir taş parçasıyla şekil verilen bir taş arasında bir fark olmamalıdır.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek isteyerek böyle sahtekarlık ve fitne operasyonlarıyla toplumu germek ve içsavaş çıkarmak isteyenlerin ‘terör suçlamasıyla’ yargılanması gerek. Yoksa böyle fitneler devam eder
    Cevapla
  • Cahiliye devri 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahiliye devri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"