Poz verdiler, 13 bin 897 lira ceza yediler

Hatay’ın Erzin ilçesinde avladıkları oklu kirpileri sosyal medya hesabından paylaşan avcılara 13 bin 897 lira ceza kesildi.

Poz verdiler, 13 bin 897 lira ceza yediler
Poz verdiler, 13 bin 897 lira ceza yediler
GİRİŞ 17.06.2019 16:02 GÜNCELLEME 17.06.2019 16:04
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi Dörtyol Şefliğine bağlı ekipler, kimliği belirsiz şahısların avladıkları ve sosyal medya hesabından paylaştıkları oklu kirpi görüntüleri üzerine harekete geçti.

Ekipler, paylaşılan görüntülerden yola çıkarak yaptıkları çalışmada kirpileri Erzin ilçesine bağlı Gökdere Mahallesi mevkisinde kaçak olarak avlayan şahısları tespit etti. Kaçak avlanan 3 kişiye 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten 5 bin 397 lira idari para cezası ile 8 bin 500 lira tazminat olmak üzere toplamda 13 bin 897 lira cezai işlem uygulandı.

 

 

YORUMLAR 49
  • Kamyoncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde tüm kara hayvanları için avcılık yasaklanmalı bu nedir ya
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri gerçek avcılığı öve öve bitirememiş. O dediğin 70 li yıllar ve öncesibe geçerliydi. Şimdi ortada canlı kalmadı hala avcılıktan bahsediyorsun. Derhal avcılık spor olmaktan çıkarılmalıdır, tüm av hayvanlarının avlanması en az 30 yıl yasaklanmalıdır. Şöyle bir tabiat kendine gelsin. Trakyada ardıç kuşu kalmamış, bu gidişle ormanlar da yok olacak. Yeter yahu.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bohçacı, insan değiller. İnanın hayvanlar onlardan faydalıdır, ruh hastası kişiliksiz hiç bir baltaya sap olamayacak işsizler bunlar. Bunlardan her köyde bir iki tane çıkar.
    Cevapla
  • Adem BAYIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Neye göre bu yorumları yapıyorsunuz avcılık dinen ve kanunen suç değil.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu haklarından belli bir süre mahrum edilmeliler ve üzerlerinde taşıdıkları kaçak avcı afişi ile her gün 1 saat meydanda boynu eğik ayakta beklemeliler. yılışırlarsa o günkü ceza 1 hafta olarak uzatılmalı. Ceza az olmuş. O canlıları geri getirmez ama vicdanları rahatlatır. O ölen hayvanları üretme ve yetiştirme masrafları , çevreye etkisi hesap edilerek verilmeli cezalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu