Diyarbakır'da bulunan dev çekirge şaşırttı

Diyarbakır'da yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda dev çekirge bulundu. İlk kez böyle bir çekirge gördüklerini belirten çiftçiler, durumu yetkililere bildirdi.

Diyarbakır'da bulunan dev çekirge şaşırttı
Diyarbakır'da bulunan dev çekirge şaşırttı
GİRİŞ 20.06.2019 14:57 GÜNCELLEME 20.06.2019 15:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çiftçiler, yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda dev çekirge buldu. Etçil olduğu belirlenen çekirgenin tarıma zararlı böceklerle beslendiği belirlendi. 
Çınar’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıkonak köyünde çiftçiler, tarla biçerken, yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda dev çekirge ile karşılaştı. Çekirgeyi yakalayan çiftçilerden Mahsun Atlı, bölgede ilk defa böyle bir çekirge gördüklerini söyledi. 

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yayılış gösteren dev çekirgenin erginlerinin boyunun 15 ila 20 santimetreye ulaşabildiğini söyledi.

ET YİYEREK BESLENİYORLAR

Prof. Dr. Satar, “Geceleri aktif olarak avlanan etçil türlerdir. Tarıma zararlı böceklerle beslendiklerinden faydalı türlerdir. Avlarını yakalamak için ön bacaklarını kullanırlar. Bacaklarının üzerinde kuvvetli diken yapısında çıkıntılar vardır. Kurbanlarını boynundan veya arka bacaklarından yemeye başlarlar, aynı cinse ait bazı türler Afrika’da insanlar tarafından sevilerek yenen böcekler arasındadır. Bu dev çekirgeleri merak edenler, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Müzesi’ne gelerek görebilirler” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar tarlalarda olması güzel çünkü böcek yiyiyorlar tarıma zararları yok.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    bu çekirge yiyen bir türdür çocukken iki parmağımızla ensesinden tutardık bunun disleri en tehlikeli olan türdür resimdeki tutuş şekli çok tehlikelidir uzanıp elinize saldırabilir ayaklarının ucu çok yumuşaktır kuyruklular dişi kuyruksuzlar erkektir dişisi o uzun kuyruğunu toprağa saplayıp yumurtluyor
    Cevapla
  • AĞA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden yorum yapmayın kardeşim bu çekirge kanadı yok yani uçamıyor otuz santim ileri atlaya biliyor sakın öldürmeyin tarıma zararı yok böcekle beslenirler
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    günaydın. biizm bağlar bahçeler bu çekirgelerden dolu. kaldı ki bu ağustos böceğinin erkeğidir. bir de dişisi var. tombulll.
    Cevapla
  • diyarbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    sanada günaydın ama sana kötü haberim var o bir çekirge seni kandırmışlar . doluysa bugüne kadar paylaşsaydın.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    kardaş karıştırdın googleye ağustos böceği yaz aslını anlarsın
    Cevapla
  • Van'lı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki uzaylı görmüşler.. Bu çekirgelerden bizim köyde her tarafta var. Merak edenler yaz aylarında Van'ın Sağlamtaş köyüne gidebilirler.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    vanlı görene kadar uzaylı görmüş sayılmazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor