Teröristbaşı Öcalan'ın mektubu ile ilgili Binali Yıldırım'dan açıklama

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu... Yıldırım teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye yaptığı 'seçimlerde tarafsız kalın' çağrısı konusunda da değerlendirmede bulundu.

GİRİŞ 21.06.2019 15:15 GÜNCELLEME 21.06.2019 15:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım gece kondu sahiplerine müjde vererek "Bu yerleri önce hazineden belediyeye devralacağız. Daha sonra belediye uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine bunları verecek. Yani gecekondu niteliğinde tapu tahsis belgesine sahip konutlar tapuya dönüştürülecek ve 30 yıldan beri devam eden bu çile sona vermiş olacak" dedi. 

 

 

PERPA esnafı ile bir araya gelen ve Cuma namazını burada kılan Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, İstanbul'da gecekonduda yaşayan vatandaşların durumu ile ilgili çalışma yapacaklarını vurgulayarak, "Tapu tahsis belgesi elinde bulunan ancak mülkiyeti hazineye ait yerlerin tapularını verilmesi. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Bu yerleri önce hazineden belediyeye devralacağız önce. Daha sonra belediye uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine bunları verecek, tapusunu da verecek. Yani gecekondu niteliğinde tapu tahsis belgesine sahip konutlar tapuya dönüştürülecek ve 30 yıldan beri devam eden bu çile sona verilmiş olacak. 900 bin civarında hatta 1 milyon üzerinde hak sahibi olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı. 

''UNUTULMAMALIDIR Kİ GEÇMİŞTE KÜRTLERE EN BÜYÜK ZULMÜ YAPAN ZİHNİYETTİR BU''

 

 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubu ile ilgili değerlendirmesi sorulan Yıldırım, "PKK ne demiş, HDP ne demiş bu bizim için önemli değil. Biliyorsunuz İstanbul seçimine gidiyoruz. İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşehrimiz yaşıyor. Dolayısıyla ben belediye başkanı adayı olarak Kürt hemşehrilerimden destek istiyorum. Şunu bilmelerini istiyorum. İstanbul'da 15 milyona eşit, adil hizmet yapacağım. Kürt, Türk, Çerkez yani etnik kimlik ayrımı yapmadan herkese bu hizmeti götürmenin gayreti içinde olacağım. Kürt kardeşlerimiz birileri ile ittifak yapmaya zorlayan zihniyet unutulmamalıdır ki geçmişte Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyettir" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 15
  • YA HAYIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bina Ali Bey, çok derinliği olan akıllı ve zeki biri..Türkiye onu kaybetti... müebbet hapis almış bir cani ve avanesini umursamamış...
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    şu imralıdakinin ne dediğni umursamayın artık.yorum da yapmaya deymez.ortamı bulandırmak isteyebilirler
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gecekondu teklifi kentsel dönüşümde çığır açabilir Belediye hazineden alıp proje yapar hak sahiplerine de uygun evleri tahsis eder
    Cevapla
  • gizemli 4 yıl önce Şikayet Et
    baskanimmmm
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ocalan da demirtas, karayilan(soyadi kendi gibi)butun teror ve terorist sevicilerin Allah belasini versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü