Ayı saldırısına uğrayan dağcı böyle kurtarıldı!

Tunceli'de ayının kayalıklardan aşağı iterek ayağının kırılmasına neden olduğu dağcı jandarma operasyonuyla kurtarıldı. Dağlık ve kayalık bölgeye ulaşım imkanı olmayınca yaralı dağcı için helikopterler kaldırıldı

Ayı saldırısına uğrayan dağcı böyle kurtarıldı!
Ayı saldırısına uğrayan dağcı böyle kurtarıldı!
GİRİŞ 22.06.2019 19:15 GÜNCELLEME 22.06.2019 19:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, dün Orta Doğu Arama-Kurtarma, Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (ORDOS) üyesi 4 kişilik profesyonel dağcı grubu, Ovacık ilçesi Mercan Kayalıkları Kepir Sırtları bölgesinde rota belirlemek için tırmanış gerçekleştirdi.

Bu sırada dağcı grubu bir ayının saldırısına uğradı. Saldırıda dağcılardan Serhan Poçan aldığı darbe ve düşme sonucu ayağından yaralandı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine Vali Tuncay Sonel'in talimatıyla bölgeye jandarmaya ait kobra ve Skorsky tipi helikopterler sevk edildi.

Yaralı dağcı ve arkadaşları helikopterlerle alınarak Tunceli Devlet Hastanesine götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan dağcının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada da, "Ovacık İlçesi Kepir Sırtları Bölgesine fotoğraf çekmek ve gezmek maksadıyla giden 4 kişilik dağcılık grubu ayı saldırısına uğramış,ayı saldırısı sonucu Serhan Poçan’ın kayalıklardan düşme neticesinde sağ ayağından yaralandığı bilgisi alınmıştır. Bölgenin dağlık ve kayalık olmasından dolayı karadan ya da araçla tahliye imkanı olmadığından yaralanan şahıs İl Jandarma Komutanlığımızca 2 Kobra tipi helikopter eşliğinde, 1 skorsky tipi helikopter ile bölgeden tahliye edilerek Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilmiş ve tedavisine başlanılmıştır" denildi.

YORUMLAR 10
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara baktım da yok efendim niye dağa çıkmışlar, yok efendim askerimize çok iş çıkmış, yok efendim çok masraf olmuş. Ne olacaktı ? Kahvede sabahtan akşama kadar vitrin mankeni gibi oturup duranlar daha güzel bir iş mi yapıyorlar ?! Bu dağlar bizim, bu ülkenin her karış toprağı bizim. Her karış toprağın tadını çıkarmak bizim hakkımız ayrıca da gerekli bence. Hiçbir yeri boş bırakmamak lazım. Dağcısı, sporcusu, genci, yaşlısı tüm vatanseverler ülkenin heryerinde bulunması lazım, meydanı ite çakala bırakmamak gerek.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Luzüm adlı kişiye:Arkadaşım bu ülkede zenginde var fakirde.Devletin insanların can güvenliğini sağlaması sadece fakirler için değildir.Zenginler için de geçerlidir. Sacma sapan yorum yazmışın.İslam dini ayrımcılığı reddeder.
    Cevapla
  • Senatör 4 yıl önce Şikayet Et
    Luzum adlı yorumcu cahilce yorum yapma bu devlet bu millet için var selde yangın da bu durumlarda adam sosyal aktivite yapıyor ne güzel her dağa çıkanı helikopter indiriyor denmiyor hoş ayı saldırmış kedi olsa gezerek gelirdi :)
    Cevapla
  • Adana 01 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru helal sana kardeşim... insanlarımız artık başını kaldırıp sağına soluna ülkesine sahip çıkmalıdır. dağcılık, doğa sporları vs.vs hepsi gerekli işler, uğraşlar. dağını taşını ovasını tanımayan bir millet, toprağını da koruyamaz.
    Cevapla
  • Lüzum 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş ismiyle yazan arkadaşım çok luzumliysa masrafları sen karşıla bu milletin boşa atacak paraları yok artık ne iş yapıyon bilmiyorum ama asgari ücretle perişan yaşayanlar var
    Cevapla
  • dvr 4 yıl önce Şikayet Et
    ulen ayi at ölümüne gitsin nevdiye yaraliyorsun
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün senin de başına gelirse o zaman görürsün
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın devlete maliyetine bak insaf ya. senin keyfin için bizim cebimizden çıkan ne olacak
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle işlerle uğraşıyorlar sonra olan askere oluyor işi gücü yok bunları kurtarmak için canını tehlikeye atıyorlar yazık ya
    Cevapla
  • İnsaf 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayı insafliymis pik lilardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı