İstanbul seçim sonuçları (Son dakika) 2019: AK Parti CHP oy oranları (İBB)!

23 Haziran seçim sonuçları, İstanbul'daki seçmenlerin sandık başında verdiği kararla belli oldu. Bu doğrultuda YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından İstanbul Belediye Başkanlığı (İBB) için adaylığını koyan hangi siyasi partinin kazandığı duyurulması bekleniyor. Seçim sonuçlarından elde edilen verilerle beraber AK Parti mi yoksa CHP'nin mi İBB Başkanlığı seçimlerini kazandığı netlik kazanacak. Peki, YSK seçim sonuçları AK Parti ve CHP ne kadar oy aldı?

İstanbul seçim sonuçları (Son dakika) 2019: AK Parti CHP oy oranları (İBB)!
İstanbul seçim sonuçları (Son dakika) 2019: AK Parti CHP oy oranları (İBB)!
GİRİŞ 23.06.2019 23:24 GÜNCELLEME 23.06.2019 23:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarının YSK (Yüksek Seçim Kurulu)'nın aktardığı bilgilerle beraber kesinliğe kavuşması seçmenler tarafından iple çekiliyor. 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla beraber bir kez daha uygulamaya alınan İstanbul yerel seçimlerinde destekledikleri siyasi partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) olmasını isteyen kişiler oy kullanma görevini nihayete erdirdi. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından seçim yasağının kaldırılmasıyla birlikte İstanbul seçim sonuçları yurttaşlarla paylaşılacak. Peki, çeşitli ilçelerden açılan sandıklardan toplanan bilgilere göre AK Parti ve CHP ne kadar oy aldı? İşte, 23 Haziran yerel seçimlerde AK Parti'den Binali Yıldırım ve CHP'den Ekrem İmamoğlu oy oranları...

 

 

23 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE AK PARTİ VE CHP OY ORANLARI...

İstanbul'da yaşayan 10 milyon 560 bin 963 kişi, 23 Haziran 2019 tarihinde sandık başında gidip oy kullanma görevini yerine getirerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) koltuğuna oturmasını istediği adayı tercih etti. Kesin olmayan seçim sonuçlarından alınan oranlara göre CHP'den adaylığını koyan Ekrem İmamoğlu, %53.84 aldığı oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) olarak seçmenler tarafından seçildi.

 

 

 

AK Parti Binali Yıldırım Toplam Oy: 3,921,201 - %45.09

CHP Ekrem İmamoğlu Toplam Oy: 4,698,782 - %54.03

31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ VE CHP OY ORANLARI...

AK Parti Binali Yıldırım Toplam Oy: 4,156,036 - %48.60

CHP Ekrem İmamoğlu Toplam Oy: 4,169,765 - %48.77

İŞTE, BİNALİ YILDIRIM’IN SEÇİM AÇIKLAMASI…

Binali Yıldırım; ‘’Saat 19.16. YSK seçimlerin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.

Bu seçim kampanyası boyunca bizlerle beraber yoğun bir çalışma içerisine giren, yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı bulan İstanbul'umuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de teşekkür ediyorum. Sabah oy kullanırken de söylediğim gibi seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimlerle Türkiye'de  demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır.

Ben bu sonuçların İstanbulumuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbul'un yapacağı her türlü işte kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz.’’ şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUMLAR 2
  • gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi daha İstanbula durak bile yapmayın Anadolu ya yapın bu yatırımları iç Anadolu özellikle......
    Cevapla
  • Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Konya ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak