2019 TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı! (Başakşehir Kayabaşı Projesi)

TOKİ kura sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyenler gözünü canlı kura çekime ve isim listesine açıklandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başakşehir Kayabaşı projesinde yer alan 2+1 nitelikli 2 bin 238 konutun hak sahiplerini bugün sonuçları öğrenci. Peki TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başlayan TOKİ canlı kura çekimi...

2019 TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı! (Başakşehir Kayabaşı Projesi)
2019 TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı! (Başakşehir Kayabaşı Projesi)
GİRİŞ 28.06.2019 09:16 GÜNCELLEME 28.06.2019 09:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli aileler 2+1 ve 3+1'lik projelere başvuru yaptı. 2019 yılı itibariyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başakşehir Kayabaşı projesine başvuru yapan binlerce aile için kritik gün geldi. 26 Haziran çarşamba günü Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başlayacak TOKİ canlı kura çekim ile birlikte hak sahiplerinin isim listesi yayınlanacak. Peki TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilenecek? Heyecanla bekleyiş içine giren aileler gözünü Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevirdi.

 

 

TOKİ KURA SONUÇLARI CANLI TAKİP VE İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura sonuçları noter huzurunda çekilişin tamamlanmasının ardından kurumun resmi internet sayfasından yayımlanacak. Kura sonuçlarınızı çekilişin tamamlanmasının ardından aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 İstanbulluların beklediği TOKİ 50 bin konut projesi için kuralar, Haziran sonu ve Temmuz başında olacak.

- Başakşehir Kayabaşı’nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için yapılacak, kura töreni de 26-27 Haziran’da olacak.

- Silivri Alipaşa’da yer alan 685 konut için 28 Haziran’da,

- Tuzla’da yer alan 500 konut için 1 Temmuz’da,

- Başakşehir Ayazma’da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere’de yer alan 337 konut için ise 2 Temmuz’da kura çekimi yapılacak.

TOKİ Kura Sonuçları

TOKİ'DEN KONUT SAHİBİ OLMAYI HAK KAZANANLARIN YAPMASI GEREKENLER

TOKİ'den çekilen kura sonrası hak sahibi olmanızın ardından gerekli belgeler ile işlemlerinize devam edeceksiniz. Yapılan sözleşmenin ardından, gerekli işlemleri yapabilmeniz için o konutlar için ilan tarihi yayınlanacaktır. Bu tarihler arasında size kura ile çıkan konuta ait, aracı banka eğer ki Ziraat Bankası ise o bankaya giderek, konut tahsis belgesi ilgili bankadan alacaktır. Bu belgede hak sahibine ait bilgiler bulunmaktadır. Bu Konut Tahsis Belgesi eksiksiz doldurulduktan sonra, ilgili temerküz banka şubesi aracılığı ile T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne ulaştırılacaktır.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü kredi talebinizi TOKİ’ye iletecek, açılacak olan kredi miktarı ise konut bedeli üzerinden mahsup edilecek, ayrıca bakiye borç kalması gibi bir durumda ise satış sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır.

TOKİ Sözleşme İmzalama İşlemleri

TOKİ tarafından ilan edilen tarihler arasında kura çekiliş işlemi ile belirlenen konutunuza ait peşinat bedelini yatırarak sözleşmelerini imzalayacaklardır. Almış olduğunuz konut için % 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme şeklinde olup, taksitlerin başlangıcı konutun teslimini takip eden aydan itibaren başlayacaktır.

TOKİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ'nin alt gelir grubu ve emekliler için başvuru şartları "www.toki.gov.tr" sitesinden elde edilen bilgilere göre şöyledir:

– T.C. vatandaşı olması,

– Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

– Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması(Şehit Aileleri, Harp ve – Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

– Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve – Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

– Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

– Aylık hane halkı gelirinin 4.500 TL'den az olması

– Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmemektedir. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanınacağı da bilinmelidir.

YORUMLAR 1
  • necla alper 4 yıl önce Şikayet Et
    2+1 emekli katogoride hak sahibi oldum kat çekilişleri ne zaman olucak peşinatı ne kadar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler