2019 Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli ücreti belli oldu

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte bedelli askerlik kalıcı hale geldi. Peki 2019 yılı itibariyle bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Yasanın Resmi Gazete’de onaylanmasıyla birlikte yaş sınırı fark etmeksizin herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. İşte bedelli ücreti ve sistemle ilgili bazı detaylar…

2019 Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli ücreti belli oldu
2019 Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli ücreti belli oldu
GİRİŞ 10.07.2019 09:15 GÜNCELLEME 10.07.2019 09:15

Bedelli askerlik başvurusu için geri sayım başladı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemi geçtiğimiz gün meclisten geçti ve Resmi Gazete’de onaylandı. 130 bin askerin erken terhis olmasının ardından bedelli başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak? Yeni sistemde 20 yaşını doldurmuş ve 31 bin TL ödeyenler bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten yararlananlar bir aylık temel eğitimin ardından terhis olacak.

 

 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MSB’nin konu ile ilgili kısa süre içerisinde açıklama yaparak başvuruların başladığına dair bilgilendirme yapması bekleniyor. Maddelerin onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte süreçte sona gelinmişti. Başvuruların 1 Temmuz’da başlaması öngörülüyor. Başvurular askerlik şubelerinden ve e-Devlet üzerinden yapılacak.

 

 

BAKAYA VE YOKLAMA KAÇAKLARINA BEDELLİ AFFI

Ülkemizde şu an bakaya ya da yoklama kaçağı olan 460 bine yakın vatandaş var. Yeni sistemle birlikte bakaya ya da yoklama kaçağı olanlar, bedelli yapmak isterse büyük oranda açıkta kalacaktı. Bunun için de önlem alındı.

Çıkan karara göre bakaya, yoklama kaçağı 460 bin genç 1 Kasım'a kadar başvurmaları halinde bedelliden yararlanacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ DETAYLARI

Yeni Askerlik Sistem

DÖVİZLİ ASKERLİK NASIL OLACAK?

Yurt dışında ikamet eden ve çok vatandaşlık hakkına sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunmaları halinde, çalışma şartı aranmadan bu madde hükümlerinden yararlandırılacak. Yurtdışında bulunup dövizle askerlik yapma hakkı olanlar da 31 bin lira karşılığı Euro yatırarak askerliğini yapmış sayılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?