Rusya açıklamıştı! S-400'lerde sıcak gelişme!

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye ilk teslimatı için yüzde 99 hazır olduklarını açıklamıştı. Habertürk yazarı Çetiner Çetin, S-400'lerin bugün nakil işleminin yapılacağı askeri üsse getirildiklerinin öğrenildiğini bildirdi.

Rusya açıklamıştı! S-400'lerde sıcak gelişme!
Rusya açıklamıştı! S-400'lerde sıcak gelişme!
GİRİŞ 27.06.2019 12:10 GÜNCELLEME 27.06.2019 12:10
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rusya, S-400'lerin teslim ve uygulama süreci için hazırlıklarını tamamladı. İlk etapta uygulamaları yerinde incelemek üzere 9 kişilik özel ekibini Türkiye'ye gönderecek olan Moskova yönetimi, hazırlıklarının yüzde 99'unu tamamladı. Rus yetkililer sürecin sadece Türkiye'ye nakil bölümünün beklendiğini ifade ediyor. Askeri bir üsten nakliye uçakları ile Türkiye'ye getirilmesi planlanan S-400'lerin bugün nakil işleminin yapılacağı askeri üsse getirildikleri öğrenildi. 

 

 

Rusya, Türkiye'ye S-400 komplekslerinin ilk sevkiyatını yapmaya hazır. Teslimatın en geç temmuz ayının 9'una kadar yapılmasının planlandığını ifade eden Rus diplomatik kaynakları, teslimatın yüzde 99 seviyesinde olduğunu belirtirken, Türkiye'ye gelecek olan özel ekibin 'olur' vermesinin ardından nakil işlemleri için 'start' verileceğini belirttiler.

Diplomatik kaynaklar, şu anda lojistik çalışma hazırlanırken, gerekli tüm prosedürlerin tamamlanmaya çalışıldığını belirttiler.

 

 

Türkiye, 2,5 milyar dolar değerinde dört bölük yüksek irtifalı S-400 Triumph kompleksi satın aldı. S-400 sisteminin Türkiye topraklarındaki kurulumu 2019 yılı Ekim ayında başlanacaktı ancak Ankara-Moskova hattındaki görüşmeler sonucunda bu süreç öne çekilmişti.

S-400'lere ilişkin siyasi süreç Çin devleti tarafından da yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Temmuz'daki Pekin ziyareti sürecinde Pekin yönetiminin bölgesel siyasi gelişmelerin yanı sıra, S-400'ler konusunu da gündeme getireceği ve diplomatik sürece destek vermesi bekleniyor. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 51
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahları almaya mecbur olduk,neden gereksiz müttefikler yüzünden,bunların etiketi dost içindekiler,kullanım tarihi çoktan geçmiş,bu paketleri imha etmeli yenisini daha iyilerini raflara dizmemiz gerek artık bu ayaklardan çorba olmaz, Türkiye uyuyan devdi,şimdi gerçek dostların gücüdür.Türkiye ile dost olan kazanır.
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dillendirdiler bir an önve gelsin artık daha iyisini yapmak Türkiyemize nasip olur İnsallah
    Cevapla
  • Vatandaş51 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın getirin şöyle İstanbul ve Ankarada tören geçişi yapsın...
    Cevapla
  • BASKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis s400 ler geldiği gün 15 Temmuz olsun isimleri de 15 Temmuz s400 olsun
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum vurulan ülke al diyor.vuran ülke alma diyor.s 400 ler bütün herşeyi görüyor ve vuruyor almamız gerek ve tehditleri bertaraf etmemiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek