TOKİ kura sonuç listeleri açıklandı! TOKİ Kayabaşı konut sahibi olan kişiler..

TOKİ tarafından İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4 bin 467 sosyal konut projesinin ilk kura töreni dün gerçekleşti. İkinci kura töreni ise 27 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. İşte TOKİ Kayabaşı liste liste kura çekim sonuçları..

GİRİŞ 28.06.2019 15:28 GÜNCELLEME 28.06.2019 15:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ tarafından hayata geçirilen ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak üzere hazırlanan İstanbul Başakşehir Kayabaşı Sosyal Konut projesi ile 2+1 ve 3+1’lik dairelere yapılan başvuruların kura sonuçları bugün çekiliyor. 27 Haziran 2019 tarihinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başlayacak TOKİ canlı kura çekim ile birlikte hak sahiplerinin isim listesi yayınlanacak. Peki TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 27 Haziran İstanbul TOKİ kura sonuç listesi...

 

KAYABAŞI TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLANDI!

 

- Başakşehir Kayabaşı: 26-27 Haziran 2019

- Silivri Alipaşa: 28 Haziran

- Tuzla: 1 Temmuz

- Başakşehir Ayazma: 2 Temmuz

- Başakşehir Hoşdere: 2 Temmuz

TOKİ Kayabaşı Canlı Kura Sonucu

TOKİ KURA SONUÇ EKRANI (İSİM LİSTESİ) İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ'DEN KONUT SAHİBİ OLMAYI HAK KAZANANLAR NE YAPACAK?

TOKİ'den çekilen kura sonrası hak sahibi olmanızın ardından gerekli belgeler ile işlemlerinize devam edeceksiniz. Yapılan sözleşmenin ardından, gerekli işlemleri yapabilmeniz için o konutlar için ilan tarihi yayınlanacaktır. Bu tarihler arasında size kura ile çıkan konuta ait, aracı banka eğer ki Ziraat Bankası ise o bankaya giderek, konut tahsis belgesi ilgili bankadan alacaktır. Bu belgede hak sahibine ait bilgiler bulunmaktadır. Bu Konut Tahsis Belgesi eksiksiz doldurulduktan sonra, ilgili temerküz banka şubesi aracılığı ile T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne ulaştırılacaktır.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü kredi talebinizi TOKİ’ye iletecek, açılacak olan kredi miktarı ise konut bedeli üzerinden mahsup edilecek, ayrıca bakiye borç kalması gibi bir durumda ise satış sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır.

TOKİ KAYABAŞI KURA SONUÇLARINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ Sözleşme İmzalama İşlemleri

TOKİ tarafından ilan edilen tarihler arasında kura çekiliş işlemi ile belirlenen konutunuza ait peşinat bedelini yatırarak sözleşmelerini imzalayacaklardır. Almış olduğunuz konut için % 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme şeklinde olup, taksitlerin başlangıcı konutun teslimini takip eden aydan itibaren başlayacaktır.

19 AĞUSTOS'TA BİTECEK

Çekilişin ilk ayağına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şehirlerimizi değerli kılan o şehirlerin oturanlarıdır. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız, kurada ismi çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak" dedi.

Son 16 yılda 843 bin 798 konut rakamına ulaşıldığını ve yaklaşık 3,5 milyon kişinin nitelikli barınma ihtiyacını karşılandığını hatırlatan TOKİ Başkanı Ömer Bulut da, "50 bin yeni sosyal konut üretilmesi kapsamındaki projelerimiz hızla devam etmektedir. Şimdiye kadar 37 projenin konut kuraları çekilerek 18 bin 52 hak sahibi belirlenmiştir. 19 Ağustos itibariyle kura çekim işlemleri bitirilmiş olacak" diye konuştu.

“10 BİN YENİ KONUT DAHA SATIŞA SUNULACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 6 bin 300 konuta 300 bin üzerinde başvuru yapıldığını, 26 Haziran itibarıyla İstanbul’da kura çekimlerinin başladığını dile getirdi. Vatandaşların İstanbul projelerine gösterdiği yoğun talebi dikkate aldıklarını vurgulayan Bulut, 2020’de İstanbul’da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını açıkladı.

“67 İLİMİZDE 50 BİN KONUT İÇİN BAŞVURU ALDIK”

Yeni konutların hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Şehirlerimizi değerli kılan o şehirlerin oturanlarıdır. Bugün 2 bin 338 konutumuzun kurası için bir araya geldik. Aynı heyecanı bizler de yaşıyoruz. 15 Haziran'da imar barışı süremiz dolmuştu, Ödeme süremiz 30 Haziran'da doluyor. İmar barışından 10 milyon vatandaşımız başvurdu. Vatandaşlarımız faydalansın diye Ziraat Bankamız hafta sonu da açık olsun. Vatandaşlarımız imar barışı ödemelerini böylelikle yapabilecek. Sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. Yarın kuramız devam edecek. Sosyal konut kadar kentsel dönüşüm de elzem, sahada da fiilen icraata geçtik. Vatandaşımızın mağdur olmaması adına birçok düzenleme yaptık. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız konutu çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak” dedi.

YORUMLAR 1
  • Altan Ömür 4 yıl önce Şikayet Et
    Kura da çıkmayanlar depozitoyu hemen alabiliyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?