Boğazdaki gemi kazasıyla ilgili üniversiteden açıklama

İstanbul Boğazı'nda üniversiteye ait bir gemi, önünde manevra yapmaya çalışan Şehir Hatları vapuruna çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken üniversiteden kazayla ilgili açıklama yapıldı.

GİRİŞ 29.06.2019 02:22 GÜNCELLEME 29.06.2019 02:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi saat 12.35'te Sarayburnu Limanı'na yanaşmak üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş 'Kılavuz Kaptan eşliğinde' seyir ediyor olduğu esnada "Şehit Sami Akbulut" isimli şehir hatları vapuru ile yakın düşmüştür. Yakın düşme durumu sonucu Kılavuz Kaptan eşliğinde seyreden eğitim gemimiz, yakın düşen vapur ile çatışmayı önlemek adına COLREG (Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü) uyarınca gerekli manevrayı yapmış olmasına rağmen, yakın düşen vapur ile gemimiz arasında çok küçük çapta bir temas gerçekleşmiştir. Her iki taraf da hasar beyan etmemiş olup, maddi ve manevi herhangi bir problem ve çevre kirliliği yaşanmamıştır. Bu konuda gerçeği yansıtmayan haberlerin dikkate alınmaması önemle duyurulur."

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Göre göre geliyiyorlar
    Cevapla
  • Osmanoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehir hatları hatalı,sancağında işlemesini gördüğü gemiye yol vermek zorunda,ikiside yolcu gemisi statüsünde oldukları göz önüne bulundurulursa,şehir hatlarındaki kaptan yetersiz ve ehliyetsiz olduğu sonucuna varılması el cektirilmelidir,cunki yüzlerce insanın can güvenliği söz konusu
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri ileri diğeri sola hareket etse sorun yok iletişim yok aralarında
    Cevapla
  • Kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah kaptan. Geri vitese takıp patinajla da kurtarabilirmiş.
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Görüntülerde hiç 1 manevra yok.1 durmuş vaziyette diğeri yoluna devam ediyor görünüyor ama anlaşılan önceden fark etmiş ki durmak için yavaşlamış ancak durabilmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor